Поправка ударних рупа чека љепше дане

Ивана Кардум
Поправка ударних рупа чека љепше дане

Бањалука - Снијег, који се полако топи, открио је оштећења на градским саобраћајницама која су све видљивија, а највише посљедица осјећају возачи аутомобила који покушавају да заобиђу рупе.

Из Градске управе потврђују да су со, абразивни материјали, грталице и оптерећења погоршали ситуацију на дијеловима и онако лоших путева, али додају да ће значајнији радови морати да причекају топлије дане.

- Овогодишњим програмом за одржавање и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева и санацију клизишта на путевима град је планирао средства у износу од 1,68 милиона КМ, док ће се за одржавање асфалтних и макадамских саобраћајница издвојити 1,32 милиона КМ - рекао је портпарол Градске управе Миленко Шајић. Он додаје да се радови на санацији ударних рупа током зимског периода изводе хладном асфалтном масом, а значајнији радови тек када се стекну бољи временски услови.

- Што се тиче реконструкције клизишта на локалним путевима, прво ће бити потребно да се изведе поступак јавне набавке - казао је Шајић.

Многи становници су незадовољни стањем на путевима, а ситуација је најгора у приградским мјесним заједницама.

- Послије сваке зиме дочека нас иста ситуација. Сву борбу против сњежних наноса на крају осјете возачи аутомобила. Кад точак упадне у кратер на путу, сигурно ће доћи до неког оштећења возила, а тиме је угрожена и безбједност у саобраћају и наши животи - рекао је Никола Милошевић из Шарговца. Предсједник мјесне заједнице Куљани Јовица Томић скреће пажњу на проблем најдуже улице у њиховој мјесној заједници.

- Санација је најпотребнија у Првој куљанској, тачније у њеним горњим дијеловима, гдје се налази велики број оштећења. Рјешење овог проблема према ријечима градоначелника и Градске управе можемо очекивати у скорије вријеме, па се надамо да ће се што прије кренути са реализацијом - рекао је Томић. Незадовољни су и становници у мјесној заједници Пријечани, које поред проблема са ударним рупама мучи и макадам.

- Више од девет километара пута у нашој мјесној заједници треба асфалтирати, а ове године сам видио да је званично објављено само за санацију Пушкинове улице - рекао је предсједник ове мјесне заједнице Дарко Шкобић.

Тротоари

Значајнија санација тротоара изводиће се кроз радове инвестиционог одржавања у улици Царице Милице и Карађорђевој. У току је изградња тротоара у Путу српских бранилаца, те су током ове године планирани и тротоари на новоизграђеном дијелу источног транзита, Булевару Десанке Максимовић и у улици Милана Ракића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана