Почиње изградња “Црног врела” и Зеленог моста

Весна Поповић
Почиње изградња “Црног врела” и Зеленог моста

Бањалука - Изградња 11 километара мреже у оквиру регионалног водовода “Црно врело” могла би почети идуће седмице, а новог Зеленог моста за 15 дана уколико не буде жалби на изборе извођача радова.

Најавио је то јуче градоначелник Игор Радојичић у Дракулићу, гдје је озваничио почетак изградње 700 метара водовода. Нагласио је да се ради о пројектима у вриједности већој од три милиона КМ. Објаснио је да су за оба пројекта избрани извођачи радова те да су у току жалбени рокови који бу ускоро требало да буду завршени.

- “Црно врело” је у овом моменту највећа инвестиција када је у питању градња нових водовода. Биће грађен крак мреже за Голеше и Перван и други за Ђурића главицу, а за њих ће бити издвојено око милион КМ. Уколико бисмо прошли без жалбе, већ идуће седмице радови могу почети - рекао је Радојичић.

Напоменуо је да ће за изградњу новог Зеленог моста бити издвојено више од два милиона КМ.

- Извођач радова је фирма “Приједорпутеви” и, уколико не буде жалби, у наредних 15 дана могли бисмо почети са радовима - рекао је Радојичић и додао да град прије тога мора добити дозволу за уклањање старог моста.

Радојичић је рекао да ће у крак водовода у Дракулићу бити уложено 110.000 КМ, а на мрежу ће бити прикључена домаћинства која су до сада користила јавну чесму.

- Ове године је у плану изградња 17 мрежа водовода на подручју Бањалуке које ће бити финансиране из градског буџета, али и средствима Владе РС за капиталне инвестиције. Ради се у инвестицијама у вриједности од неколико милиона марака, чиме ће неколико хиљада грађана ријешити проблеме водоснабдијевања - рекао је Радојичић.

Објаснио је да се чека сагласност Владе РС за још милион КМ за изградњу водовода у висинским зонама три и четири у Чесми те за изградњу примарне мреже  у Јагарама.

За финансирање и изградњу водовода у Дракулићу задужен је градски “Водовод”, а рок за завршетак радова је 20 дана.

- Око 45 домаћинстава биће прикључено на водоводну мрежу. Имамо доста проблема са јавним чесмама и настојаћемо да у наредном периоду то ријешимо - казао је директор “Водовода” Зоран Поповић.

Предсједник Савјета МЗ Дракулић Жељко Дојчиновић рекао је да ће изградња овог водовода много значити мјештанима ове мјесне заједнице.

- Овим ће практично цијела мјесна заједница бити покривена градским водоводом - рекао је Дојчиновић.

Тротоар у Залужанима

У Залужанима је јуче почела и изградња 250 метара тротоара и бициклистичке стазе од пруге до аутобуске станице те 360 метара оборинске канализације од ријеке Драгочај до аутобуске станице.

- Вриједност тих радова је више од 200.000 КМ. На идућој Скупштини града имамо и приједлог одлуке за повлачење средстава за заштиту од поплава, а које бисмо усмјерили за наставак овог посла. Ради се о више од 600.000 КМ које би омогућиле изградњу више од једног километра тротоара - навео је Игор Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана