Почело уклањање старог Зеленог моста, ускоро изградња новог

nezavisne.com
Почело уклањање старог Зеленог моста, ускоро изградња новог

Бањалука - Уклањање Зеленог моста почело је јуче, потврдио је Раденко Црногорац, директор предузећа “Приједорпутеви”, које изводи ове радове.

“Мост би требало да буде уклоњен у наредних 15 дана. Можда радови буду готови и прије, али ипак желимо да оставимо неколико дана као резерву у зависности од времена и временских прилика”, рекао је Црногорац.

Додао је да би одмах након уклањања старог моста требало да почне градња новог моста.

Од јуна прошле године забрањен је саобраћај на Зеленом мосту због труле конструкције и јер је установљено да није безбједан.

Уговор о изградњи новог моста потписан је 14. јуна, а потписали су га градоначелник Игор Радојичић и Раденко Црногорац, директор предузећа “Приједорпутеви”.

Нови мост на мјесту старог, који ће спојити Обилићево и Кочићев вијенац, биће пуно модернији, са двије траке, дужине 80 и ширине 40 метара, а на њему ће бити и пјешачке и бициклистичке стазе, те расвјета и видиковац.

Вриједност изградње новог моста је око 2,2 милиона КМ, а рок за извођење радова је пет мјесеци. Поред моста планирана је и изградња приступних саобраћајница.

Мјештанка Обилићева која живи у близини Зеленог моста каже да јој је драго што је почело његово уклањање.

“Неопходно је да се што прије изгради нови мост на мјесту старог Зеленог моста јер многи људи морају ићи около како би са Обилићева дошли до Кочићевог вијенца”, објаснила је она.
 

Ускоро градња моста у Градини

Изградња моста на локалном путу Градина - Кауре - Шалићи преко ријеке Драгочајке у засеоку Градина требало би ускоро да почне, јер је ових дана изабран извођач радова.

“Јавна набавка је успјешно окончана и за извођача радова изабрано је предузеће 'Грађење Ђурић'. Вриједност посла је око 50.000 КМ”, рекли су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Истакли су да ће изградњом новог моста саобраћајна повезаност ових насеља бити подигнута на виши ниво. Новоизграђени мост ће бити армирано-бетонске конструкције, дужине десет и ширине пет метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана