Планиран кружни ток код “Леснине” и тротоар до “Тропика”

Срна
Планиран кружни ток код “Леснине” и тротоар до “Тропика”

Бањалука - Бањалучка Градска управа и предузеће “Путеви Републике Српске” потписаће ускоро споразуме о изградњи још три нова кружна тока на старој градишкој цести, међу којима и на раскрсници код “Леснине”, у настојању спречавања загушења у јутарњим и послијеподневним шпицевима у саобраћају.

У оквиру изградње овог кружног тока, биће изграђен и тротоар на потезу према тржном центру “Тропик”, чиме ће бити ријешен дугогодишњи проблем са безбједним кретањем пјешака на овој дионици, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Према најавама из градског Одјељења за саобраћај и путеве, највећи кружни ток биће изграђен на фреквентној раскрсници на укрштању Улице Књаза Милоша са улицама Ивана Горана Ковачића и Браће Пиштељић, уз коју ће бити изграђена и пјешачка стаза.

Према плановима, други кружни ток биће изграђен на укрштању Улице књаза Милоша и Булевара Милутина Миланковића, а трећи на укрштању Улице Бранка Поповића и Пута српских бранилаца.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је Срни да је ријеч о три нове кружне раскрснице које се налазе на магистралном путу Приједор-Бањалука.

“Прва је раскрсница код жЛеснинеж и пијаце, друга код школе жИван Горан Ковачићж према Трапистима и трећа код жХиперкортаж у Дервишима, односно на споју са путем према Прједору”, појаснио је Сандић.

Сандић је истакао да је раскрсница код “Леснине” сигурно једна од најфреквентнијих у граду и да ће акценат бити на њеној припреми како би ове године почела изградња.

Према његовим ријечима, због безбједности пјешака који се крећу у близини раскрснице, ове године планирана је и изградња тротоара од раскрснице код “Леснине” према тржном центру “Тропик”.

“Без обзира на динамику изградње кружног тока код жЛеснинеж, ове године ћемо из градског буџета свакако финансирати изградњу 200 метара нове пјешачке стазе и спојити је са већ изграђеним дијелом код жТропикаж”, истакао је Сандић.

Град је, према споразуму о изградњи кружних раскрсница, обавезан да обезбиједи потребну документацију, сагласности и дозволе, те да ријеши имовинско-правне односе.

Трошкове изградње нових раскрсница, будући да је ријеч о магистралном правцу, сносило би предузеће “Путеви Републике Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана