Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове града Бањалука: Радићемо пуном паром и наредне године

ELTA TV
Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове града Бањалука: Радићемо пуном паром и наредне године

Бањалука - „Много пројеката је урађено у овој години. Не можемо све ни да их побројимо, али можемо да примјетимо да је један од најважнијих свакако пројекат „Црно врело”. Рекао је ово Петар Бичар, начелник Одјељења за комуналне послове града Бањалука, гостујући у емисији Бањалучка хроника ЕЛТА ТВ.

То је дуго очекивани и дуго рађени пројекат. Ове године је рађен подсистем Звијезда. Завршена је фабрика воде. Тренутно се завршава крак према Ђурића главици. Што се тиче полагања цјевовода, то је завршено. Ових дана треба да се уради спајање са оба резервоара. Завршен је и цјевовод према Дедића локви, остао је још један крак. Када се заврше сва три крака, онда ће из фабрике воде да се вода пусти ка потрошачима.”, каже Билчар и додаје да се посао на систему Црно врело, настаљамо и идуће године

Радило се доста ове године и на платоу Мањаче, каже начелник Одјељења за комуналне послове, подсјећајући да је највећи пројекат била изградња водоводне мреже на потезу Рекавице - Благојевићи и његово прикључење на систем Гашића врело.  Поред тога, почела је изградња резеровара у Чесми.

То је такође велик посао. Грађани и становници са треће и четврте висинске зоне Чесме, као и дио грађана који се налазе на територији општине Лакташи и у насељу Пријечани, који имају великих проблема са водо, идуће године ће ју коначно добити. Гради се резервоар на четвртој зони, а у наредној години планирамо да радимо и резервоар на трећој зони”.

Један од приоритета Одјељења за комуналне послове јесте обнова али и изградња друштвених домова. Обновљен је друштвени дом у Верићима и у Драгочају, саграђен је друштвени дом у Љубачеву, у току су радови у Крминама, подсјећа Билчар и додаје:

Планови за наредну годину су да завршимо управо дом у Крминама. То је ушло у буџет, за то је издвојено 150 хиљада марака. Упоредо, радимо анализу и пројектовање за четири дома, која смо ми одредили, да би требало санирати или изградити. Ради се о Залужанима, дом у Пискавици, Мишином Хану и у Рекавицама,” наводи Билчар.

Поред тога, ради се и објекат друштвене намјене у насељу Лауш. Ту би требало да буду смјештене двије мјесне заједнице, Лауш 1 и Лауш 2 и полицијска станица. Такође, тај објекат ће имати једну заједничку салу за састанке, гдје ће грађани моћи да организују разне манифестације”.

Изградња спортске дворане на мјесту некадашњег Шопинг центра тече по плану. Предвиђена је градња још једна дворане – и то она код Гимназије.

Што се тиче дворане код Гимназије, надам се да би требали ући у изградњу идуће године. То је мало компликованији пројекат. Што се Шопинга тиче, у самом је финишу. Паркет је постављен, раде се неки завршни радови што се тиче керамике. Остаје нам да урадимо прилаз за спортисте са инвалидитетом. Чим снијег окопни, то ћемо завршити”, каже Билчар.

Ове године, урађено је доста на адаптацији постојећих градских објеката како би се направили вртићи.  Овај посао биће настављен и наредне године, јер је у плану градња три вртића, закључио је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар гостујући у Бањалучкој хроници ЕЛТА ТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана