Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka: Puno posla do kraja godine!

Elta TV
Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka: Puno posla do kraja godine!

Banjaluka - Do kraja godine počinje gradnja objekta društvene namjene u MZ Lauš, rekao je gostujući u Banjalučkoj hronici, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka Petar Bilčar. To je objekat koji zajednički grade Grad Banjaluka i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Postupak javne nabavke je pokrenut. Nadamo se da će gradnja početi u ovoj godini. Tu će biti smješteni MZ Lauš 1 i Lauš 2, konferencijska sala i Policijska stanica Lauš.  Na Petrićevcu počinjemo gradnju ambulante porodične medicine. Projekat će biti gotov do petka. Javnu nabavku trebali bi pokrenuti već iduće sedmice. Tu je planirana fazna izgradnja. Ove  godine planirana je izgradnja ambulante na Petrićevcu" kaže Bilčar.  

Što se tiče društvenih domova, Bilčar napominje da je planirano  da iduće godine bude okončana izgradnja doma u Krminama.  On je posebno apostrofirao da će biti ispoštovana teritorijalna zastupljenost svih dijelova banjalučke gradske teritorije, pri gradnji novih objekata društvene namjene. „Imamo već zahtjeve iz Mišinog hana, Piskavice i Rekavica. Procijenićemo gdje je najpotrebnije" rekao je Bilčar.

Govoreći o projektima vodosnabdjevanja na području grada, Bilčar se posebno osvrnuo na završetak izgradnje fabrike vode na Crnom vrelu.  „Osim fabrike vode, završen je i krak prema Dedića lokvi. Trenutno se radi krak prema Đurića glavici. Tamo već postoji rezervoar i izgrađena je mreža. Treći krak je od Filipovića do Jankovića brda. Nadamo se daćemo u naredna dva mjeseca završiti sav posao koji se tiče distributivne mreže. Uporedo sa ovim poslom, „Vodovod" prima zahtjeve za priključenje korisnika." kaže Bilčar.

On je napomenuo da izgradnja sportske dvorane teče predviđenom dinamikom, da je urađena podna izolacija,  da slijedi postavljanje parketa, te da se  paralelno se radi i fasada.  Nastaviće se i radovi na obnovi sportskih igrališta kaže Bilčar napominjući kako je tokom ove godine saniran ili izgrađen 21 sportski teren, kako na gradskom tako i na seoskom području.

Tokom jesenje akcije uređenja grada, koja je u toku, banjalučani imaju priliku da potpuno besplatno odlože otpad u kontejnere postavljene na poznatim lokacijama. Iznijeti mogu sve, osim građevinskog materijala, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka.  Akcija traje do desetog novembra, kaže Bilčar, napominjući da je na području grada raspoređeno dvije stotine i trideset novih kontejnera za odvoz smeća kojima su zamijenjeni  dotrajali kontejneri.

„Riječ je o pedeset novih kontejnera koji su donacija Čistoće i 180 kontejnera koje je nabavio Grad Banjaluka uz pomoć Fonda za zaštitu životne sredine. Bilčar je gostujući u Banjalučkoj hronici Elta televizije  pozvao građane da iskoriste mogućnost odlaganja krupnog otpada tokom trajanja akcije. Sve do 10 novembra."  kazao je  Bilčar  gostujući u Banjalučkoj hronici zahvalivši  Elta televiziji što je ukazala na značaj sanacije izletišta u Krupi. On je napomenuo da je upravo zahvaljujući Savjetu MZ Krupa na Vrbasu i inicijativi Elta televizije počela sanacija mostova i pješačkih staza na  jednom od najposjećenijih banjalučkih izletišta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana