Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове Града Бањалука: Пуно посла до краја године!

Елта ТВ
Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове Града Бањалука: Пуно посла до краја године!

Бањалука - До краја године почиње градња објекта друштвене намјене у МЗ Лауш, рекао је гостујући у Бањалучкој хроници, начелник Одјељења за комуналне послове Града Бањалука Петар Билчар. То је објекат који заједнички граде Град Бањалука и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

„Поступак јавне набавке је покренут. Надамо се да ће градња почети у овој години. Ту ће бити смјештени МЗ Лауш 1 и Лауш 2, конференцијска сала и Полицијска станица Лауш.  На Петрићевцу почињемо градњу амбуланте породичне медицине. Пројекат ће бити готов до петка. Јавну набавку требали би покренути већ идуће седмице. Ту је планирана фазна изградња. Ове  године планирана је изградња амбуланте на Петрићевцу" каже Билчар.  

Што се тиче друштвених домова, Билчар напомиње да је планирано  да идуће године буде окончана изградња дома у Крминама.  Он је посебно апострофирао да ће бити испоштована територијална заступљеност свих дијелова бањалучке градске територије, при градњи нових објеката друштвене намјене. „Имамо већ захтјеве из Мишиног хана, Пискавице и Рекавица. Процијенићемо гдје је најпотребније" рекао је Билчар.

Говорећи о пројектима водоснабдјевања на подручју града, Билчар се посебно осврнуо на завршетак изградње фабрике воде на Црном врелу.  „Осим фабрике воде, завршен је и крак према Дедића локви. Тренутно се ради крак према Ђурића главици. Тамо већ постоји резервоар и изграђена је мрежа. Трећи крак је од Филиповића до Јанковића брда. Надамо се даћемо у наредна два мјесеца завршити сав посао који се тиче дистрибутивне мреже. Упоредо са овим послом, „Водовод" прима захтјеве за прикључење корисника." каже Билчар.

Он је напоменуо да изградња спортске дворане тече предвиђеном динамиком, да је урађена подна изолација,  да слиједи постављање паркета, те да се  паралелно се ради и фасада.  Наставиће се и радови на обнови спортских игралишта каже Билчар напомињући како је током ове године саниран или изграђен 21 спортски терен, како на градском тако и на сеоском подручју.

Током јесење акције уређења града, која је у току, бањалучани имају прилику да потпуно бесплатно одложе отпад у контејнере постављене на познатим локацијама. Изнијети могу све, осим грађевинског материјала, рекао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове Града Бањалука.  Акција траје до десетог новембра, каже Билчар, напомињући да је на подручју града распоређено двије стотине и тридесет нових контејнера за одвоз смећа којима су замијењени  дотрајали контејнери.

„Ријеч је о педесет нових контејнера који су донација Чистоће и 180 контејнера које је набавио Град Бањалука уз помоћ Фонда за заштиту животне средине. Билчар је гостујући у Бањалучкој хроници Елта телевизије  позвао грађане да искористе могућност одлагања крупног отпада током трајања акције. Све до 10 новембра."  казао је  Билчар  гостујући у Бањалучкој хроници захваливши  Елта телевизији што је указала на значај санације излетишта у Крупи. Он је напоменуо да је управо захваљујући Савјету МЗ Крупа на Врбасу и иницијативи Елта телевизије почела санација мостова и пјешачких стаза на  једном од најпосјећенијих бањалучких излетишта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана