Отворен шалтер за издавање личних докумената у ПУ Бањалука

Срна
Отворен шалтер за издавање личних докумената у ПУ Бањалука

Бањалука - Шалтер Градске управе Бањалука отворен је на локацији за издавање личних докумената у бањалучкој Полицијској управи да би грађани лакше добили документе.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић рекла је да је нова услуга уведена с циљем да грађанима буде омогућено да без доласка у Градску управу рјешавају свакодневне потребе за документима.

“На овом шалтеру омогућене су услуге издавања извода и увјерења из матичних књига, као и овјеравања потписа, рукописа и преписа”, истакла је Маркановићева.

Рад на шалтерима за издавање личних докумената организован је у двије смјене, радним даном од 7.00 до 20.00 часова, а суботом од 7.00 до 13.00 часова.

Грађанима је дата и могућност да своје захтјеве за регистрацију возила, осим на шалтерима предвиђеним за то, на лични захтјев или путем пуномоћника, предају и путем писарнице Полицијске управе Бањалука радним даном од 7.00 до 20.00 часова и суботом од 7.00 до 13.00 часова.

“Захтјев за регистрацију возила може се преузети на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а уз прописану документацију потребно је навести и контакт телефон подносица ради лакшег обавјештавања о начину преузимања исправа о возилу”, појаснила је Маркановићева.

Грађани могу добити информацију о статусу документа за који су поднијели захтјев путем броја телефона 051/337-155.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана