Otvoren kružni tok i novi dio Istočnog tranzita u Banjaluci

nezavisne.com
Otvoren kružni tok i novi dio Istočnog tranzita u Banjaluci

Banjaluka - Novoizgrađena kružna raskrsnica kod Rebrovačke crkve i novi dio Istočnog tranzita u Banjaluci svečano su otvoreni, a vrijednost ovih radova iznosi 1,4 miliona KM.

Vrpcu na otvaranju su presjekli Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS i Nenad Nešić, direktor JP Putevi RS.

Gradnja kružnog toka na Rebrovcu u vrijednosti od 551.000 KM, te spajanje Istočnog tranzita u vrijednosti od 850.000 KM, počeli su u novembru prošle godine.

Radojičić je rekao da su se u ovom naselju danas završila dva velika posla , kružni tok na Rebrovcu i istočni tranzit, te da treći počinje, a to je gradnja zelenog mosta.

“Ovim se otvara cijeli istočni dio grada. Danas počinjemo i gradnju zelenog mosta na lokaciji starog, a u međuvremenu idemo na spajanje istočnog tranzita. To znači da ćemo ovu novootvorenu trasu spojiti potpuno do zelenog mosta”, rekao je Radojičić.

Dodao je da je vrijednost ovih radova nešto manje od 5 miliona KM.

Nešić je istakao da su radovi izgradnje kružnog toka na Rebrovcu koštala 541.000 KM a nastavak istočnog tranzita 805.000 KM.

“U 2018. godini potpisali smo novi sporazum gdje smo sa gradom dogovorili nastavak izgradnje istočnog tranzita, izgradnju kružne raskrsnice kod Delta City-ja i kružnog toka kod restorana Sirano “, rekao je Nešić.

On je dodao da će Putevi RS ove godine u izgradnju u Banjaluci uložiti oko 5 miliona KM i to iz vlastitih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana