Осмијеси малишана обасјали Кастел

Александар Стојановић
Осмијеси малишана обасјали Кастел

Бањалука - Сунчано вријеме измамило је јуче велики број родитеља и њихових малишана на тврђаву Кастел, гдје је одржан четврти “Бањалучки пикник”.

Дјечја игра, забава и дружење обиљежили су недјељно поподне посјетилаца “Бањалучког пикника”, који је организовало предузеће “Крајина клас” у сарадњи са “Рекреативном зоном Бањалука”. Организатори су казали да је циљ овог пројекта да буду оживљене и представљене љепоте града на Врбасу, те промовисани здрав живот, спортске и породичне вриједности.

Истакли су да је ово трећи пикник у овој години, због чега се може се рећи да постаје традиција, а спонзори су употпунили и овај догађај, те су посјетиоци уживали у дегустацији сласних залогаја.

- Претходна два пикника су била на излетишту Трешњик, а један у парку “Младен Стојановић” и заиста смо били задовољни одазивом наших грађана, који су препознали важност дружења у природи са својом дјецом и пријатељима - истакла је асистенткиња маркетинга компаније “Крајина клас” Андреа Лиздек.

У оквиру манифестације малишанима и родитељима је понуђен разноврстан садржај. За оне најмлађе организована је трка у пузању, док је за старије малишане уприличена радионица прављења магнета, те други забавно-рекреативни и спортски садржаји. Утисци родитеља и малишана су сјајни и сви су сагласни да је Бањалуци потребно више оваквих догађаја, који ће промовисати породичне вриједности.

- Дошли смо на овај пикник јер су утисци са претходног били прелијепи, па смо одлучили да овај сунчан дан искористимо за дружење и игру наше дјеце и заиста уживамо - казала је једна од мајки малишана Сташа Хајдер.

Синиша Тешић, који је први пут са породицом дошао на пикник, казао је да је ово прелијеп догађај за дјецу, али и за одрасле.

- Организатори су се заиста потрудили да догађај обогате различитим садржајем и дјечица, али и ми старији, заиста уживамо - рекао је Тешић.

Дјечја граја, смијех и игра испунили су простор тврђаве Кастел, а у овом предивном дану највише су уживали они најмлађи.

- Овдје ми је заиста лијепо и уживам јер има много другара и разних игрица и вољела бих да се овакво нешто чешће организује - рекла је седмогодишња Миа.

Они најмлађи нису били причљиви јер њихову игру ништа није могло зауставити, па се из тога дало закључити да заиста уживају. Овај догађај, поред забавног, имао је  и хуманитарни карактер. Након пикника, организована је хуманитарна изложба на којој су продаване слике познатог београдског умјетника Срђана Димића Демона.

  • Овим желимо да наставимо друштвену одговорност пројекта и покажемо колико је битно да сви допринесемо ситницама ка проширењу активности удружења која се труде да својим радом мијењају свијест и стање грађана нашег града - рекли су организатори “Бањалучког пикника”.

Увертира за “Недјељу дјетета”

“Бањалучки пикник” је увертира за “Недјељу дјетета”, коју ће град многобројним манифестацијама и бројним садржајима обиљежити у току ове седмице. Градоначелник Игор Радојичић ће предати кључеве града најмлађима који ће симболично у току седмице управљати градом. На Тргу Крајине биће организоване бројне манифестације којима ће бити промовисане дјечје вриједности, а у Градској управи ће бити одржана и изложба дјечјих радова.

Из Градске управе наводе да се малишани припремају да обиљеже недјељу дјечјих права на себи својствен начин, углавном забавним програмом који припремају у својим школама и вртићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана