Од почетка године у Бањалуци поднесено 3.530 захтјева за грађевинске дозволе

Срна
Од почетка године у Бањалуци поднесено 3.530 захтјева за грађевинске дозволе

Бањалука - У Бањалуци је од почетка године поднесено 3.530 захтјева за грађевинске дозволе путем једношалтерског система, којим градске службе, умјесто инвеститора, прикупљају потребну документацију, саопштено је из Градске управе.

Једношалтерски систем функционише на тај начин да се захтјеви за дозволе подносе на једном мјесту, а да Градска управа, умјесто инвеститора, прибавља потребне сагласности надлежних органа и предузећа, а додатна погодност је што инвеститори не сносе додатне трошкове.


Шеф Одсјека за послове пријемне канцеларије Драгана Милановић рекла да се од увођења ове новине 90 одсто инвеститора мањих објеката опредијелило за кориштење овог система.

“У посљедње вријеме забиљежен је пораст и броја инвеститора који и за веће објекте прибављају потребну документацију на овај начин”, рекла је Милановићева.

Из Градске управе су навели да кориштењем једношалтерског система инвеститор више нема потребу да иде од канцеларије до канцеларије, комплетира потребну документацију и чека у редовима за издавање сагласности.

Бањалука је једна од ријетких локалних заједница у БиХ која нуди овај облик погодности, напомињу из Градске управе. /крај/куп/мсб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана