Ново рухо за оштећене бањалучке улице

Александар Стојановић
Ново рухо за оштећене бањалучке улице

Бањалука - Више оштећених саобраћајница у ужем градском подручју биће темељно обновљене, а у наредним данима очекује се и санација хоризонталне сигнализације.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је истакао да се тренутно ради у улици Ивана Фрање Јукића, у самом центру града, на коју је због оштећења и непроходности у протеклом периоду било много жалби.

- Са санацијом ове улице смо морали сачекати док се не заврши изградња стамбено-пословног објекта у њој. Сада се поставља потпуно нови асфалтни слој, а биће урађен и дио тротоара - нагласио је Сандић.

Он је додао да је у току и замјена асфалта на саобраћајници у улици Триве Амелице, након чега ће услиједити изградња монтажне кружне раскрснице код некадашње “Мљекаре”.

Кроз инвестиционо одржавање градских улица планирана је санација и изградња тротоара и кружних токова у још неколико улица.

- Велики радови се очекују у Крфској улици, гдје ћемо након замјене асфалта приступити постављању монтажног кружног тока. Такође, радови су предвиђени и у улици Благоја Паровића на Туњицама, која је у знатној мјери оштећена - рекао је Сандић.

Санација асфалта на саобраћајници и тротоару ових дана ће бити урађена и у улици Царице Милице, на потезу од Клинике за психијатрију до Дома здравља Обилићево, а радови се очекују и у центру града у Грчкој улици.

Сандић је рекао да је у посљедње вријеме стигло доста примједби грађана због слабе видљивости хоризонталне сигнализације, те додао да је то очекивано након зимског периода и дјеловања соли и абразивног материјала, па сигнализација није видљива.

- Управо смо завршили јавну набавку и потписали уговор са извођачем радова, тако да очекујемо да ускоро обиљежимо хоризонталну сигнализацију у градском језгру и да тај посао обавимо до Дана града, 22. априла, а након тога обиљежавање ћемо наставити и у другим насељима - нагласио је Сандић.

Он је навео да ће ове године на хоризонталној сигнализацији бити уведена и једна новина, у виду употребе тзв. хладне пластике.

– То је нова метода која ће бити примијењена приликом обиљежавања хоризонталне сигнализације. Било је покушаја да издвојимо и обиљежимо бициклистичку траку од Венеција моста до Студентског дома, али је та трака изблиједјела. Вјерујемо да ће нови материјал остати дуже и дати боље резултате - закључио је Сандић.

Инфраструктура

У склопу циклуса “Бањалука се гради” највећи број радова је управо из области саобраћаја, а у граду је покренуто и завршено неколико великих пројеката.

- Отворен је кружни ток код тржног центра “Делта планет”, почела је изградња источног транзита, санација и изградња пута према Мотикама, изградња кружног тока на Лаушу и многи други – рекли су из Одјељења за саобраћај и путеве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана