Нови водовод за Рекавице

Нови водовод за Рекавице 05.08.2018 21:13 | Срна

Бањалука - Градска управа Бањалука расписала је тендер за избор извођача радова за изградњу водоводне мреже за Мјесну заједницу Рекавице један, чија је процијењена вриједност 300.000 КМ.

У Одјељењу за комуналне послове објаснили су да је обављена детаљна анализа комплетне мреже и да се дошло до тога да је једна од мјера за побољшање снабдијевања водом у Мјесној заједници Рекавице један формирање новог подсистема у склопу водоводног система “Бањица”.


Извођач би могао да буде познат крајем августа, уколико јавна набавка протекне без жалбе, саопштено је из Градске управе.

Проблем водоснабдијевања на овом подручју јавља се у љетном периоду, када се повећа потрошња воде, због чега долази до значајног пада притиска у дијеловима мреже.

Из Градске управе кажу да због тога насеља на вишим надморским висинама остају без воде или су притисци сувише мали, те буде испоручена незнатна количина воде.

“Овај проблем посебно је изражен у Мјесној заједници Рекавице, гдје домаћинства у љетном периоду могу имати воду само у ноћним сатима, односно уз честе редукције”, кажу у Градској управи.

На подручју Рекавица у току је изградња водовода Рекавице-Благојевићи укупне дужине од око четири километра. Ријеч је о осам кракова секундарне водоводне мреже, чиме ће бити омогућено стабилно водоснабдијевање 40 домаћинстава из засеока Лакићи, Благојевићи и Рачићи.

Из буџета града је за овај водовод обезбијеђено око 170.000 КМ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица