Novi rok za završetak radova u banjalučom naselju Česma 2. avgust

Vesna Popović
Novi rok za završetak radova u banjalučom naselju Česma 2. avgust

Banjaluka - Rok za završetak proširenja i obnove dijela glavne saobraćajnice u Česmi biće prolongiran do 2. avgusta, a od danas do 21. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na toj dionici za sva vozila svakog dana osim nedjelje.

- U tom periodu svakim radnim danom i subotom, u vremenu od 8.15 do 19 časova, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila u ulici Petra Velikog od broja 1 do raskrsnice sa Sarajevskom ulicom. Za vrijeme radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija, a građani i vozači se mole za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog saobraćaja - saopštili su iz Gradske uprave.

Linija javnog gradskog prevoza 9B Česma - Medeno polje - Centar, za vrijeme obustave saobraćaja, saobraćaće po izmijenjenom redu vožnje, koji je dostupan na sajtu grada.

Radovi u ulici Petra Velikog od mosta preko Vrbanje do crkve počeli su sredinom aprila, a preduzeće “Kozaraputevi” trebalo je da ih okonča za 60 radnih dana. Krajem aprila Gradska uprava je donijela odluku da se zbog radova na toj dionici radnim danima i subotom od osam do 18 časova zabrani prolaz svim vozilima, osim gradskog autobusa, ali i pored zabrane vozila su često prolazila tom trasom.

Tehnički direktor “Kozaraputeva” Dejan Gaković potvrdio je da su tražili da rok za završetak radova bude prolongiran jer rad na ovom gradilištu prati puno teškoća.

- Projektna dokumentacija ne odgovara stanju na terenu i potrebne su korekcije. Pored nas, na gradilištu su i firme koje postavljaju kablovsku mrežu, izmještaju vodovodne instalacije, što nam usporava rad - rekao je Gaković.

Dodao je da je saobraćaj bio gust, zbog čega su i tražili potpunu obustavu saobraćaja.

- Kada budemo radili izdizanje šahtova, neće biti moguć saobraćaj zbog visinskih razlika - kazao je Gaković.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da su prije odobravanja potpune obustave saobraćaja tražili od izvođača da im dostavi dinamički plan po kojem su mogli vidjeti raspored radnika i mašina na gradilištu.

- Tokom radova, kada naiđe autobus, mašine i radnici su se morali pomjerati, pa se ponovo vraćati i tu se gubilo vrijeme - objasnio je Sandić.

Rekao je da je do sada urađeno dosta posla, te da je počelo postavljenje ivičnjaka.

  • Kod desetak kuća postoji visinska razlika između ulaza u dvorišta i ulice, a svaki pojedinačni slučaj treba riješiti kako bi svima bio obezbijeđen pristup saobraćajnici - kaže Sandić.

Prometna saobraćajnica

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević kazao je  da je na samom početku izgradnje bilo evidentno da prvobitni rok neće biti ispoštovan.

- Posla je puno, a stalno su prolazila vozila jer smo insistirali da se saobraćaj što manje zaustavlja - rekao je Maličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana