Нови начин рада семафора на Западном транзиту

Агенције
Нови начин рада семафора на Западном транзиту

Бањалука - Након што је коригован рад семафорског уређаја код Гимназије, јуче је коригован рад и семафора на прве двије раскрснице на улазу у град, гледано из смјера Приједорске петље, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Нови начин рада семафора на наведеним раскрсницама (скретање за Раковачке баре и Шарговац), подразумјева да више нема посебних фаза искључиво за лијева скретања већ семафор функционише са тзв „смакнутим фазама”. Зелено свјетло из једног смјера на главном правцу (за све маневре: лијево, право, десно) почиње десетак секунди раније у односу на супротни смјер, а из супротног смјера ће трајати исто толико дуже.

“Различити су начини рада семафора у јутарњем и поподневном вршном периоду. Овакав начин рада је резултат проведене анализе у виду бројања саобраћаја и утврђивања саобраћајног оптерећења и структуре саобраћајног тока на наведеним локацијама. Наредни период ће бити и тестна фаза новог начина рада, те ће се пратити стање на терену и по потреби извршити додатне корекције”, кажу у надлежном одјељењу.

Из Одјељења за саобраћај и путеве је најављено да ће, током септембра, бити урађена корекција на укрштању Западног транзита са Улицом Триве Амелице и укрштању са Улицом Ранка Шипке, те ће завршетком ових активности бити коригован рад семафорских уређаја на цјелокупном Западном транзиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана