Нови кровови, подови и гријање у 16 основних школа

Вања Гајић
Нови кровови, подови и гријање у 16 основних школа

Бањалука - У обнову 16 основних школа са подручја града биће уложено 600.000 КМ, саопштено је у петак након састанка директора ових школа са градоначелником Игором Радојичићем.

За ове намјене је 400.000 КМ обезбиједила Влада Републике Српске, Градска управа 150.000 КМ, а предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић 57.000 КМ.

- Ради се о различитим врстама захвата који ће бити урађени на овим објектима, од санитарних чворова, подова, котловница и другог, зависно од њихових потреба - истакао је Радојичић.

Радојичић је нагласио и да је неколико школа додатно кандидовано за пројекте енергетске ефикасности за које се новац чека из спољњих извора, а чија би реализација требало да почне наредне године.

- Прошле године санирано је више од 20 школских објеката. И ове године настављамо да улажемо у школе иако град, подсјећам, нема такву законску обавезу, али радимо на томе јер су то, ипак, наше школе и наша дјеца иду у њих - нагласио је Радојичић.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац рекао је да већ од суботе школе могу започети поступак јавних набавки како би током школског одмора ови пројекти били завршени.

- Прошле године почели смо значајнију реконструкцију школских објеката на подручју града и ову динамику морамо одржати и у наредном периоду - рекао је Бањац.

Директор Основне школе “Георги Стојков Раковски” Душан Мишљеновић, у којој бити реконструисани санитарни чворови, захвалио је на издвојеним средствима.

- Наше потребе су велике, много је школа на подручју града, али улажући у њихову обнову сигурно ћемо створити боље услове за наше ученике - рекао је Мишљеновић.

 Пројекат

Упоредо с овим планом градска администрација радиће на још три пројекта - доградњи школе “Милош Црњански” на Петрићевцу, те изградњи спортске дворане код школа “Бранко Радичевић” на Старчевици и “Свети Сава” на Лаушу. За школу на Лаушу ребалансом буџета већ је обезбијеђено 260.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана