Нова зграда за Мјесну заједницу и Полицијску станицу на Лаушу

nezavisne.com
Нова зграда за Мјесну заједницу и Полицијску станицу на Лаушу

Бањалука - Изградња зграде Мјесне заједнице и Полицијске станице на Лаушу почела је данас на локацији некадашње Мјесне заједнице, на укрштању Карађорђеве улице и Улице Јована Рашковића.

Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, каже да се ради о потпуно новом објекту, у којем ће бити смјештен објекат двије мјесне заједнице Лауш 1 и Лауш 2, и полицијска станица Лауш.

„Ријешава се дугогодишњи проблем, тренутно двије велике мјесне заједнице немају свој простор, а сада ће добити модеран простор”, казао је Радојичић.

Додаје да је рок за изградњу шест мјесеци, а за два мјесеца ће расписати тендер за завршне радове.

„Радови су у вриједности од око 900.000 КМ, а у буџету је обезбјеђен новац и за 2019. годину око 400.000 КМ за завршетак радова. Треба истаћи да изградњу овог простора суфинансирају Град Бањалука и МУП РС”, рекао је Радојичић.

Истиче да ће на готово истој локацији за два дана, у петак, почети изградња кружног тока код ресторана „Сирано” чиме ће се значајно растеретити саобраћај на Лаушу.

Далибор Иванић, начелник управе Полиције Бањалука, рекао је да је овакав простор био изузетно потребан, јер се полицијска станица Лауш до сада налазила у импровизованим просторијама.

„Изградњом овог модерног објекта изградиће се предуслови да припадници полиције ефикасније обављају своје задатке”, рекао је Иванић.

Предсједници савјета Мјесне заједнице Лауш 1 и Лауш 2 сагласни су да иако је Лауш административно подијељен на двије мјесне заједнице по свим питањима од значаја су недјељива цјелина.

Небојша Матић, предсједник Мјесне заједнице Лауш И, рекао је да ће у овом просотру бити смјештена и конференцијска сала од 150 мјеста, канцеларија секретара борачке популације и матични уред.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана