Нова расвјета у више од 20 насеља

nezavisne.com
Нова расвјета у више од 20 насеља

Бањалука - За нову јавну расвјету у више од 20 насеља и десетак улица ове године је планирано 130.000 КМ, и то 40.000 КМ из буџетских средстава и 90.000 КМ из намјенских средстава по Закону о концесијама, рекли су у Одјељењу за комуналне послове.

За реконструкцију је намијењено 40.000 КМ, а град је конкурисао и за суфинансирање пројекта код УНДП-а за изградњу и реконструкцију јавне расвјете у циљу побољшања енергетске ефикасности и смањења потрошње енергије увођењем ЛЕД расвјете.

“Изградња обухвата припремање документације УТУ и пројеката, трошкове електроенергетске сагласности, изградњу нове уличне расвјете, полагање подземних и надземних каблова, израду бетонских темеља, монтажу стубова и уградњу мјерних ормара”, казали су у Одјељењу.

Нова расвјета планирана је у улицама Деспота Стефана Лазаревића, Петра Пеције, Косте Војиновића, Краља Алфонса XIII, Браће Милетића, Приштинској, Српских устаника, Ђурђевића пут, Београдској и Краља Александра Карађорђевића, као и у Пријечанима, Залужанима, Куљанима и Шарговцу.  Такође је планирана и у Дракулићу, Дебељацима, у Улици Симе Милић Јоргић, у парку “Младен Стојановић”, на Лаушу и пјешачким стазама на подручју града.

“На сеоском подручју расвјету ће добити мјесне заједнице Бронзани Мајдан, Чокорска поља, Пискавица, Поткозарје, Борковићи, Кола, Мотике, Стричићи, Голеши, Сарачица, Рекавица, Верићи, Крупа на Врбасу и Љубачево”, рекли су у Одјељењу за комуналне послове.

На подручју града тренутно има око 17.500 свјетиљки и око 370 мјерних ормара, на сеоском подручју има 5.500 свјетиљки, а укупно је око 30 километара неосвијетљених улица.

Милан М. из Пискавице рекао је да ће се добијањем јавне расвјете у мјесној заједници у којој он живи олакшати начин живота за све мјештане.

“Дуги низ година смо чекали на расвјету и ово је био приоритет који и нама са сеоског подручја много значи”, казао је Милан М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана