Не­ма пре­да­ха за де­жур­не слу­жбе

Ива­на Кар­дум
Не­ма пре­да­ха за де­жур­не слу­жбе

Бањалука - Вас­кр­шњи и пр­во­мај­ски пра­зни­ци за за­по­сле­не у мно­гим ин­сти­ту­ци­ја­ма су не­рад­ни да­ни, али за ље­ка­ре, ва­тро­га­сце, тр­гов­це, ко­но­ба­ре, ме­са­ре и дру­ге спе­ци­фич­не дје­лат­но­сти ре­жим ра­да ћа би­ти као и оста­лим рад­ним да­ни­ма. Де­жур­не слу­жбе би­ће на услу­зи гра­ђа­ни­ма 24 ча­са.

 

 

 

Струч­ни са­рад­ник за од­но­се са јав­но­шћу До­ма здра­вља Бо­јан Ву­ји­чић ре­као је да ће рад­но ври­је­ме би­ти из­ми­је­ње­но.

- У Слу­жби по­ро­дич­не ме­ди­ци­не ра­ди­ће ље­ка­ри у По­ли­кли­ни­ци и у Пла­то­но­вој ули­ци и то у дви­је смје­не, од се­дам до 20 ча­со­ва, док ће сто­ма­то­лог у Слу­жби хит­не по­мо­ћи де­жу­ра­ти 24 ча­са - на­вео је Ву­ји­чић.

Ис­та­као је да ће спе­ци­ја­ли­стич­ка пе­ди­ја­триј­ска ам­бу­лан­та у По­ли­кли­ни­ци ра­ди­ти од се­дам до 14 ча­со­ва, а дје­цу ће у не­дје­љу збри­ња­ва­ти и у ам­бу­лан­та­ма по­ро­дич­не ме­ди­ци­не у По­ли­кли­ни­ци и у Пла­то­но­вој ули­ци.

До­дао је да ће Одје­ље­ње за хе­ма­то­ло­шку и би­о­хе­миј­ску ди­јаг­но­сти­ку би­ти на рас­по­ла­га­њу 24 ча­са у По­ли­кли­ни­ци и у Слу­жби хит­не по­мо­ћи, те да ће без пре­стан­ка ра­ди­ти и Слу­жба хит­не по­мо­ћи.

По­ред то­га, под­сје­тио је да, уко­ли­ко не бу­ду ра­ди­ле апо­те­ке, гра­ђа­ни­ма ће на рас­по­ла­га­њу би­ти де­жур­на апо­те­ка “1. мај”.

Из “Па­вло­вић тур­са” ре­кли су да ће ауто­бу­си на ли­ни­ја­ма град­ског и при­град­ског пре­во­за на Вас­крс и Вас­кр­шњи по­не­дје­љак, као и за Ме­ђу­на­род­ни пра­зник ра­да, 1. и 2. ма­ја, са­о­бра­ћа­ти пре­ма пра­знич­ном рас­по­ре­ду.

- Ред во­жње би­ће јед­нак оном ко­јим ауто­бу­си са­о­бра­ћа­ју не­дје­љом. У су­бо­ту, по­што ни­је пра­зник, ауто­бу­си ће са­о­бра­ћа­ти пре­ма ре­дов­ном рас­по­ре­ду ко­ји је иден­ти­чан по­ла­сци­ма рад­ним да­ни­ма - на­ве­ли су из “Па­вло­вић тур­са”.

Уго­сти­тељ­ски објек­ти ра­ди­ће у скла­ду са Од­лу­ком о од­ре­ђи­ва­њу рад­ног вре­ме­на уго­сти­тељ­ским објек­ти­ма на под­руч­ју гра­да Ба­ња­лу­ке.

- Та­ко ће 1. и 9. ма­ја 24 ча­са мо­ћи да ра­де пе­ка­ре, драг­сто­ри, тр­го­вин­ски објек­ти на ауто­бу­ској и же­ље­знич­кој ста­ни­ци и бен­зин­ским пум­па­ма, док тр­го­ви­не по­греб­ном опре­мом мо­гу да ра­де од осам до 21 час. На Ме­ђу­на­род­ни пра­зник ра­да, у сри­је­ду, 1. ма­ја, у скла­ду са за­кључ­ком гра­до­на­чел­ни­ка у вре­ме­ну од се­дам до 12 ча­со­ва мо­гу да ра­де и про­дај­ни објек­ти са­мо­стал­них пред­у­зет­ни­ка ко­ји се ба­ве тр­го­ви­ном на ма­ло, ме­сом и ри­бом. Рад­но ври­је­ме по­слов­них су­бје­ка­та 2. ма­ја је ре­гу­ли­са­но као рад не­дје­љом - ре­као је на­чел­ник Одје­ље­ња за ин­спек­циј­ске по­сло­ве Јан­ко Кец­ман.

Кон­тро­ле рад­ног вре­ме­на

На­чел­ник Одје­ље­ња за ин­спек­циј­ске по­сло­ве Јан­ко Кец­ман на­ја­вљу­је да ће тр­жи­шна ин­спек­ци­ја и ко­му­нал­на по­ли­ци­ја вр­ши­ти по­ја­ча­не кон­тро­ле ра­да то­ком ре­пу­блич­ких пра­зни­ка и ис­ти­че да ће сви ко­ји се не бу­ду при­др­жа­ва­ли про­пи­са о рад­ном вре­ме­ну би­ти санк­ци­о­ни­са­ни.

- Ка­зна за прав­но ли­це из­но­си од 2.000 до 15.000 КМ, за од­го­вор­но ли­це од 150 до 2.000 КМ, те за са­мо­стал­не пред­у­зет­ни­ке од 500 до 1.500 ма­ра­ка - ре­као је Кец­ман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана