Na proljeće počinje gradnja puta kroz Motike

Dejana Bratić
Na proljeće počinje gradnja puta kroz Motike

Bnjaluka - Izgradnja puta od Petrićevca do Motika ove godine trebalo bi da počne na proljeće, odmah po otvaranju građevinske sezone, saopšteno je juče iz Gradske uprave.

Riječ je o jednom od najvećih saobraćajnih projekata vrijednom dva miliona KM čijom će realizacijom mještani dobiti saobraćajnicu u dužini od  jednog kilometra. 

- Riječ je o prvoj fazi izgradnje ove saobraćajnice u dužini od oko 1,2 kilometra, na potezu od žutih zgrada na Petrićevcu do objekta “Pavlović tursa” u Motikama - rekao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je dodao da je projektom predviđena potpuna i sveobuhvatna rekonstrukcije ove saobraćajnice, što, između ostalog, podrazumijeva i izgradnju kompletne komunalne infrastrukture.

- Trenutno je u  toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na ovoj dionici i sa prvim povoljnim vremenskim uslovima uvešćemo izvođača u posao - kazao je Sandić

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović je ranije rekao da je izgradnja nove saobraćajnice već godinama bila prioritet i da će taj put biti od izuzetne važnosti za naselje i grad uopšteno.

- Ljudi koji žive ovdje već 40 godina kažu da je i tada stanje bilo vrlo loše. Najbitnije je što se krenulo sa te mrtve tačke. Mještani Petrićevca stalno govore o tome i to je glavna tema ovih dana - kazao je Savanović.

Naglasio je da je rekonstrukcija te ulice od izuzetnog značaja za mještane Petrićevca i da će njenom rekonstrukcijom biti riješen veliki problem.

Sandić je naglasio da će, istovremeno, početi i radovi na izgradnji centralne saobraćajnice kroz Šargovac, Šargovačke ulice, a prema njegovim riječima, u  ovom naselju će biti rekonstruisano 900 metara saobraćajnice i ujedno će biti urađena fekalna i oborinska kanalizacija. Vrijednost ovog projekta  iznosi oko 950.000 KM.

U ovoj godini slijedi i nastavak izgradnje Istočnog tranzita, od Krfske ulice do ulice Gavrila Principa u Obilićevu, u vrijednosti od milion KM. U neposrednoj blizini ove dionice biće izgrađen trotoar na novoizgrađenom dijelu istočnog tranzita, koji je pušten u saobraćaj prošle godine, grad će za ove poslove izdvojiti 310.000 KM.

Zeleni most

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kazali su da za ovu godinu planiraju i završetak radova na izgradnji novog Zelenog mosta ali i početak izgradnje novog mosta u Toplicama.

- Procijenjena vrijednost novog mosta u Toplicama iznosi oko dva miliona KM, a očekujemo da kroz dodatni budžetski zahtjev budu odobrena sredstva i da u maju krenemo sa javnom nabavkom, a u međuvremenu ćemo rješavati imovinsko-pravne odnose i raditi na izradi projektne dokumentacije - rekao je  Slaviša Sandić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana