На подручју Бањалуке у невремену оштећено око 200 објеката

Срна
На подручју Бањалуке у невремену оштећено око 200 објеката

Бањалука - На подручју Бањалуке, које је јуче захватило олујно невријеме праћено градом, оштећено је око 200 објеката, те ће у четири приградска насеља бити извршена процјена штете на домаћинствима, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је издао налог градском Одсјеку за цивилну заштиту да изврши процјену штете. 

Шеф Одсјека Младен Ћућун рекао је да ће Цивилна заштита урадити прву, прелиминарну, процјену штете и заштитити објекте од даљих оштећења с обзиром на то да се, према прогнози Републичког хидрометеролошког завода, током наредне ноћи може очекивати велика количина падавина која може изазвати додатну штету. 

Према првим подацима са терена, највећа штета била је на подручју Мишиног Хана. 

Ћућун је навео да је највећим дијелом ријеч о оштећењу кровова, полупаним прозорима и оштећеним фасадама. 

“Цивилна заштита сада треба да адекватно заштити оштећене објекте како би спријечили даљу штету”, рекао је Ћућун. 

Он је додао да су екипе Цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице, уз помоћ мјештана, успјеле да велики број објеката прекрију најлоном, те да ће тај посао бити настављен и данас. 

Према налогу градоначелника, на основу извјештаја Цивилне заштите, у наредним данима биће формиране комисије за процјену настале штете. Истовремено, комисије ће процјењивати и штету на пољопривредним усјевима и воћњацима у насељима погођеним невременом, која је, према подацима са терена, значајна. 

Јуче је у послијеподневним сатима дио Републике Српске захватио снажан град који је причинио велику штету на објектима, усјевима и аутомобилима. У појединим тренуцима падао је лед величине тениске лоптице

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана