На љетној променади за сваког понешто

Весна Поповић
На љетној променади за сваког понешто

Бањалука - Културни, спортски и забавни садржаји традиционалне манифестације “Љето на Врбасу” били су својеврсна променада заљубљеника у крајишку љепотицу, а пратило их је око 5.000 посјетилаца.

У Туристичкој организацији града (ТОБЛ) су посебно задовољни посјетом биоскопу на отвореном, “зип лајн” вожњом преко Врбаса и “Плесом под звијездама”.

- Од отварања смотре, скоковима са Градског моста, које је пратило више од 1.000 људи па до “Плеса под звијездама” сви су могли претходних дана наћи нешто за себе - рекао је Зоран Санковић из ТОБЛ-а.

Додао је да још сабирају резултате, пошто је ова манифестација завршена у недјељу увече, али да је према првим процјенама између 4.000 и 5.000 људи посјетило или учествовало у догађајима који су организовани у склопу “Љета на Врбасу”.

- Посебно смо задовољни што су овогодишње новине фантастично прихваћене и што смо имали одличан одзив - рекао је Санковић.

Казао је да је у биоскопу на отвореном више од 500 посјетилаца погледало филм “Викинг” на платоу код тврђаве Кастел, док је под звијездама плесало неколико стотина људи.

- За “зип лајн” спуштање сајлом преко ријеке интересовање је било невјероватно. Младићи који су на томе радили једва су стизали да приме све заинтересоване, који су чекали у реду да би помоћу сајли прешли са једне стране Врбаса на другу код тврђаве Кастел - рекао је Санковић и додао да се “зип лајном” спустило око 300 људи.

Према подацима ТОБЛ-а за вријеме трајања ове манифестације на друштвеним мрежама и порталима је забиљежено око 820.000 прегледа те коментара који се односе на “Љето на Врбасу”.

Манифестација је трајала од 22 до 29. јула и управо са “Плесом под звијездама” је спуштена завјеса. Плес који је у недјељу увече одржан на плажи код дворане “Обилићево” отворили су чланови плесног клуба “Гема”, који су презентовали врхунско умијеће. Временом су анимирали присутне да им се придруже на подијуму, тако да је неколико стотина људи плесало под звјезданим небом.

Истог дана одржана је трка дајак чамаца у којој је 22. пут побиједио Андреј Замоло. Он је иза себе оставио 15 такмичара. Другопласирани је био Драган Бабић, а трећи Александар Стојановић. Бањалучани су дуж обала Врбаса пружили подршку такмичарима, нарочито на плажи Абација, гдје је био старт и циљ трке.

Спортска такмичења

У склопу манифестације одржан је и турнир у фудбалу на пијеску. Чланови Школе фудбала “Спартак” су освојили прво мјесто у конкуренцији дјечака рођених 2010. или 2011. године, те категорији 2005/06, а чланови Младости у категорији 2008/09. Екипа у саставу Срђан Којадиновић и Владе Драшковић освојила је прво мјесто у турниру у одбојци на пијеску, а у женској конкуренцији тријумфовале су Зорана Јагодић и Милица Давичевић. У скоковима са Градског моста ове године најбољи је био Ђорђе Гајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана