Moderan put kroz Šargovac za veću bezbjednost djece

Ivana Kardum
Moderan put kroz Šargovac za veću bezbjednost djece

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić juče je ozvaničio početak modernizacije Šargovačke ulice, kojom će biti znatno poboljšana bezbjednost pješaka, a posebno djece iz ovog naselja.

Rekonstrukcija ove ulice u dužini od oko kilometar, podrazumijeva izgradnju kolovoza širine šest metara, sa obostranim trotoarima, javnom rasvjetom, kanalizacijom i dva autobuska stajališta.

- Mjesna zajednica Šargovac, kao naselje od 7.500 stanovnika,  zaslužila je savremene ulice. Ljudi su naseljavali ovo mjesto i prije izgradnje infrastrukture, a sada imamo veliku potrebu da ga ulaganjima izgradimo i modernizujemo - rekao je Radojičić.

U realizaciju ovog projekta krenulo se na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije (GOSP). Predsjednik GOSP Goran Selak kazao je da treba nastaviti s praksom saradnje i dobre komunikacije građana sa gradom i Vladom RS s ciljem rješavanja prioritetnih problema.

- Za grad je ovo jedan od najvećih projekata saobraćajne infrastrukture u ovoj godini, a za mještane Šargovca to je rješenje dugogodišnjeg gorućeg problema. U ime mještana želim da zahvalim Vladi RS, a posebno predsjednici RS Željki Cvijanović, koja je obezbijedila 1.000.000 KM za izgradnju ove ulice, ali i gradu i gradonačelniku Igoru Radojičiću, koji su učinili sve da dođe do realizacije ovog projekta - rekao je Selak.

Još je naglasio da je najveći problem do sada bila ugrožena bezbjednost učesnika u saobraćaju, a posebno đaka, ali da će izgradnjom Šargovačke ulice ona biti podignuta na visok nivo.

Predsjednik Savjeta MZ Šargovac Rajko Radaković zahvalio je u ime mještana i naglasio da je ovo najveće ulaganje od kada naselje postoji.

- Za razliku od svih drugih puteva, ovaj će imati veću ulogu, jer je okretanjem istorijskog točka ovo mjesto znatno unaprijeđeno od Drugog svjetskog rata, kada je bilo opustošeno - rekao je Radaković.

Istakao je da sa modernom saobraćajnicom Šargovac postaje dio grada. - Sljedeći korak Savjeta MZ biće da se ispod padina osnovne škole napravi memorijalni park za žrtve ustaškog terora - dodao je Radaković.

Rok za izvođenje radova je šest mjeseci.

Ogroman pomak

Za mještane ovog naselja nova ulica predstavlja ogroman pomak u razvoju infrastrukture.

- Ulica je jako prometna, ali uska. To je ugrožavalo bezbjednost svih pješaka u saobraćaju, a za mene je posebno važno da će biti sigurnije svakodnevne šetnje penzionera - rekla je mještanka ovog naselja Ljiljana Ćosić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana