Модеран пут кроз Шарговац за већу безбједност дјеце

Ивана Кардум
Модеран пут кроз Шарговац за већу безбједност дјеце

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић јуче је озваничио почетак модернизације Шарговачке улице, којом ће бити знатно побољшана безбједност пјешака, а посебно дјеце из овог насеља.

Реконструкција ове улице у дужини од око километар, подразумијева изградњу коловоза ширине шест метара, са обостраним тротоарима, јавном расвјетом, канализацијом и два аутобуска стајалишта.

- Мјесна заједница Шарговац, као насеље од 7.500 становника,  заслужила је савремене улице. Људи су насељавали ово мјесто и прије изградње инфраструктуре, а сада имамо велику потребу да га улагањима изградимо и модернизујемо - рекао је Радојичић.

У реализацију овог пројекта кренуло се на иницијативу Градског одбора Социјалистичке партије (ГОСП). Предсједник ГОСП Горан Селак казао је да треба наставити с праксом сарадње и добре комуникације грађана са градом и Владом РС с циљем рјешавања приоритетних проблема.

- За град је ово један од највећих пројеката саобраћајне инфраструктуре у овој години, а за мјештане Шарговца то је рјешење дугогодишњег горућег проблема. У име мјештана желим да захвалим Влади РС, а посебно предсједници РС Жељки Цвијановић, која је обезбиједила 1.000.000 КМ за изградњу ове улице, али и граду и градоначелнику Игору Радојичићу, који су учинили све да дође до реализације овог пројекта - рекао је Селак.

Још је нагласио да је највећи проблем до сада била угрожена безбједност учесника у саобраћају, а посебно ђака, али да ће изградњом Шарговачке улице она бити подигнута на висок ниво.

Предсједник Савјета МЗ Шарговац Рајко Радаковић захвалио је у име мјештана и нагласио да је ово највеће улагање од када насеље постоји.

- За разлику од свих других путева, овај ће имати већу улогу, јер је окретањем историјског точка ово мјесто знатно унапријеђено од Другог свјетског рата, када је било опустошено - рекао је Радаковић.

Истакао је да са модерном саобраћајницом Шарговац постаје дио града. - Сљедећи корак Савјета МЗ биће да се испод падина основне школе направи меморијални парк за жртве усташког терора - додао је Радаковић.

Рок за извођење радова је шест мјесеци.

Огроман помак

За мјештане овог насеља нова улица представља огроман помак у развоју инфраструктуре.

- Улица је јако прометна, али уска. То је угрожавало безбједност свих пјешака у саобраћају, а за мене је посебно важно да ће бити сигурније свакодневне шетње пензионера - рекла је мјештанка овог насеља Љиљана Ћосић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана