Мјештанима Петрићевца ускоро љекар надохват руке

Александар Стојановић
Мјештанима Петрићевца ускоро љекар надохват руке

Бањалука - Генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић и градоначелник Игор Радојичић положили су јуче камен темељац за нову амбуланту породичне медицине на Петрићевцу.

Ријеч је о првој фази пројекта изградње вишенамјенског објекта у којем ће, поред амбуланте, бити смјештени мјесна заједница и вртић који ће бити изграђени уз помоћ Владе Србије.

- Из градског буџета за ову фазу издвојено је око 210.000 КМ, а извођач је предузеће “Тектон”. Комплетна средства за вртић, амбуланту и мјесну заједницу су већа од два милиона марака и обезбијеђена су кроз програм подршке локалним заједницама Владе Републике Србије - истакао је Радојичић.

Према урађеном пројекту, у објекту ће бити смјештене три амбуланте са пратећим простором за интервенције, лабораторијом, просторијом за одмор особља, санитарним блоком, оставом и чекаоницом са рецепцијом.

Николић је изјавио да овом донацијом званични Београд конкретним дјелима показује однос и љубав према Републици Српској.

- Србија је у посљедње вријеме дала више од 30 милиона евра за подршку локалним заједницама у Српској - истакао је Николић.

Услуге породичне медицине и лабораторијске дијагностике становницима Петрићевца тренутно су се пружале у дотрајалом и неусловном објекту, а мјештани истичу да су дуго чекали изградњу објекта оваквог типа.

- Живим овдје 50 година и напокон сам дочекао почетак изградње нове амбуланте, јер је тренутна у катастрофалном стању - истакао је мјештанин овог насеља Радован Лалош.

Његов комшија Момчило Врачар је нагласио да је од великог значаја што ће се градити вишенамјенски објекат.

- Напокон ћемо на једном мјесту имати све обједињено, а и школа је у близини - рекао је Врачар.

Саобраћајница

Изградња вишенамјенског објекта није једини пројекат на Петрићевцу који ће бити реализован у оквиру овогодишњег инвестиционог циклуса, јер је прошле седмице почела и изградња пута од жутих зграда према Мотикама. У питању је један од највећих саобраћајних пројеката у овој години, који предвиђа изградњу 1,2 километра модерне саобраћајнице, у што ће бити уложено више од два милиона КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана