Мјештани Стричића без воде више од два и по мјесеца

РТРС
Мјештани Стричића без воде више од два и по мјесеца

Бањалука - Више од два и по мјесеца мјештанима Регодића и Азарића на платоу Мањаче не испоручује се вода. Један од проблема јесте и престанак рада пумпе у базену Бањица усљед удара грома. Из Водовода Бањалука поручују да би кварови требало да буду отклоњени у року од мјесец дана.

Мјештани мјесне заједнице Стричићи, мјесецима муку муче са сувим чесмама. Отежан им је свакодневни живот.

Ријеч је о 30 домаћинстава, међу којима је и домаћинство породице Азарић, која се бави узгојем крава, те дневно производе 100 литара млијека.

Љубиша Азарић истиче да се недостатком воде умањује млијеко, а воду за краве набавља преко своје цистерне, док се Радмила Азарић жали да јој проблем са недостатком воде отежава и обављање кућних послова.

Неки од мјештана проблем у водоснабдијевању својих домаћинстава виде у томе што су, како кажу, цијеви за воду помјеране.

Петар Регодић каже да је једино рјешење које траже од Градске управе и Водовода то да се цијев спусти у нивоу цијеви за Стричиће.

Из Савјета мјесне заједнице Стричићи напомињу да већ 10 до 15 дана воду нема ни још 100 домаћинстава, која се такође снабдијевају са система "Бањица".

"Тачно је да постоји проблем са водом, тачно је да су погорјеле пумпе и трафои. Ја сам као предсједник Савјета МЗ упознао, и телефонски и писменим путем, и градске власти и Водовод", истакао је предсједник Савјета МЗ Стричићи Раде Божић.

О проблему који мучи ове мјештане разговарали смо са управом Водовода Бањалука.

Директор Водовода Зоран Поповић поручује да је у току јавна набавка за пумпу и мотор.

Напомиње да су финансијска средства за овај проблем обезбијеђена, те да очекује да ће радови бити завршени у року од мјесец дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана