Mališani pjevali uz muzičke zvijezde

Dejana Bratić
Mališani pjevali uz muzičke zvijezde

Banjluka - Razdragani mališani, graja, igra i pjesma odjekivali su juče Banskim dvorom gdje je održan koncert “Djeca su ukras svijeta”.

Nekoliko stotina djevojčica i dječaka predškolskog i školskog  uzrasta pored učesnika posebno su uveseljavala poznata TV lica, kompozitori i muzičari Minja Subota, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević. Zajedno sa mališanima pjevali su najpoznatije dječije pjesme kao što su “Razbole se lisica”, “Djeca su ukras svijeta” i “Afrika”.

Ova manifestacija je dio Međunarodnog festivala “Dječije carstvo 2019” a održala se u okviru programa “Proljeće u Banjaluci”. U dobrim notama i lijepim stihovima uživala je mnogobrojna publika svih generacija.

- Djeca su najiskrenija publika i uvijek mi je zadovoljstvo da pjevam sa njima i za njih. Njihova energija je najdivnija energija na svijetu. Neophodno je da mališani imaju svoju muziku - rekla je pjevačica Tijana Dapčević.

U jučerašnjem koncertu uživao je i petogodšnji mališan Nebojša Skenderija koji je bio oduševljen zbog izvođenja njegovih omiljenih pjesama.

- Bilo je mnogo zabavno i zanimljivo. Pjevao sam i plesao sa svojom tetkom, drugaricama i drugarima - rekao je Skenderija.

Poznati kompozitori i  muzičari Minja Subota i Leontina Vukomanović poručili su da su uživali u druženju sa banjalučkom publikom.

- Izvodili smo pjesme uz koje smo i mi odrastali i  uvijek kad pjevamo ove dječije pjesmice svi su nasmijani i osjeća se taj veliki talas pozitivne energije koji hrani dušu i naša srca - istakao je Subota.

Za zabavu su bili zaduženi i članovi plesnog kluba “Siti džez”, Male pjevačke akademije, kao i  mladi banjalučki  muzičari Elena Šukić, Elena Kesić i  Danilo Milosavljević. Na koncertu su takođe nastupili i neki od bivših učesnika Đurđevdanskog festivala.

Pristigli radovi

Organizator festivala Slobodan Stošić, kazao je da je “Dječije carstvo” najveći regionalni festival dječije poezije, te da je ove godine više od 4.500 djece poslalo 6.500 radova i da je izabrano 80 najboljih iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

- Banjaluka je divna u aprilu tako da smo taj mjesec izabrali za ovaj događaj - istakao je Stošić.

Dodao je da je prema programu danas predviđen odlazak učesnika na prijem kod gradonačelnika kao  i dodjeljivanje nagrada najboljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana