Љекари и ватрогасци на располагању 24 сата

Ивана Кардум
Љекари и ватрогасци на располагању 24 сата

Бањалука - Да би празници протекли у најбољем реду ни ове године неће бити одмора за полицајце, ватрогасце и раднике хитне помоћи, док ће скраћено радно вријеме имати радници апотека, амбуланти и трговина.

Док већини људи Нова година представља посебну ноћ коју проводе са најдражима, за друге је сасвим уобичајена ноћна смјена на послу.

- Једна мобилна екипа хитне помоћи ће 31. децембра обезбјеђивати прославе дјечије нове године на Тргу Крајине, а двије екипе дочек Међународне нове године. Такође ће по једна мобилна екипа обезбјеђивати најављене концерте - рекао је портпарол Дома здравља Бојан Станковић.

Током празничних дана дежураће службе породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици, од седам до 20 часова.

- Служба за стоматолошку здравствену заштиту радиће у Служби хитне медицинске помоћи. Специјалистичке педијатријске амбуланте радиће од седам до 15 часова у амбулантама на Поликлиници. Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику радиће 24 часа на Поликлиници, као и у Служби хитне медицинске помоћи - додаје Станковић.

Уколико некоме од грађана затреба лијек, на услузи ће у новогодишњој ноћи бити дежурна апотека “Први мај”. Као и остале службе за хитне интервенције, ватрогасци ће прискочити у помоћ уколико дође до пожара.

- Наше радно време је исто као и осталим данима у години, нема празника, ни одмора. Дакле, цијелу ноћ ћемо бити на опрезу - рекао је шеф Ватрогасне јединице Младен Ћућум.

Да све протекне мирно на јавним скуповима уз појачан опрез дежураће и полиција. Одмора неће бити ни за таксисте, а грађани који буду користили њихове услуге превозиће се уз познату тарифу.

- Због повећаних трошкова, таксисти су се нашли у тешкој ситуацији. Према томе присиљени су на укидање попуста од 21. децембра до 15. јануара - рекао је предсједник Удружења бањалучких таксиста Драган Пуришић.

Радници “Чистоће” ни за празнике неће имати одмора, тако да ће њихове екипе бити приправне да би град одмах послије славља био чист и уредан.

Већина трговина ће 31. децембра имати скраћено радно вријеме, док ће драгстори радити цијелу ноћ. Ланац трговина “Мој маркет” ове године обрадовао је своје раднике скраћеним радним временом до 21 час.

- Само двије продавнице ланца “Мој маркет” биће дежурне 31. децембра, а то су продавница у Борику, улица Живојина Мишића и у насељу Обилићево, улица Цара Лазара - рекла је портпаролка трговинског ланца “Мој маркет” Александра Марковић.

Новој години се због посла највише радују угоститељи. Све кафане, кафићи, ресторани и други угоститељски објекти радиће мало дуже него раније, у зависности од програма планиране новогодишње прославе.

Бесплатан јавни превоз

У току новогодишње ноћи, биће организован бесплатан јавни превоз путника на линијама јавног градског превоза, и то за Мађир - Ортопедија - Нова болница, Центар - Врбања  - Зелени Вир, Аутобуска станица - Лауш - Сарачица, те Аутобуска станица - Лијева Новоселија. Бесплатан превоз биће организован и за линије Центар - Залужани, Обилићево - Петрићевац, Ново гробље - Лазарево, Старчевица - Центар - Старчевица и Српски Милановац - Центар - Српски Милановац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана