Kružnim tokom do veleljepnog tržnog centra

Ivana Kardum
Kružnim tokom do veleljepnog tržnog centra

Banjaluka - Novoizgrađeni kružni tok na ukrštanju istočnog tranzita i ulice Olimpijskih pobjednika, kod tek sagrađenog veleljepnog tržnog centra “Delta planet”, pušten je juče u funkciju.

Raskrsnicu koja će olakšati protok saobraćaja na ovoj izuzetno prometnoj saobraćajnici otvorili su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor “Puteva RS” Nenad Nešić.

- Ovo je projekat koji je značajan za grad Banjaluku i za Republiku Srpsku. Raskrsnica neće koristiti samo vozilima već i pješacima koji imaju podzemne prolaze za bezbjedno kretanje - kazao je Višković.

Trninić je rekao da će se, kada je riječ o Banjaluci, mnogo graditi i u budućnosti.

- Očekuje nas izgradnja istočnog tranzita i izrada obilaznice oko grada u profilu autoputa - kazao je Trninić.

Radojičić je izjavio da je kružni tok samo jedan od mnogobrojnih projekata u gradu koji su nedavno realizovani.

- Ovo je peta kružna raskrsnica koja je u proteklom periodu izgrađena i samo je jedna u nizu aktivnosti koju realizujemo sa “Putevima RS” na poboljšanju saobraćajne infrastrukture u gradu - rekao je Radojičić.

Nešić je rekao da je najzahtjevniji dio posla bila izgradnja pothodnika.

- Dio još nije završen i treba da bude uređen - naveo je Nešić.

U izgradnju kružnog toka, koji se nalazi kod tržnog centra “Delta planet”, uloženo je više oko 2,8 miliona KM.

Kružnu raskrsnicu krasi fontana, a za pješake je napravljen podzemni prolaz kako bi bio izbjegnut nadzemni prelazak ove izuzetno frekventne saobraćajnice.

Raskrsnica kod “Mljekare”

Novi kružni tok na Malti, u blizini nekadašnje “Mljekare”, biće instaliran do kraja idućeg mjeseca, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Na ovoj lokaciji, odnosno ukrštanju prometnih ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, biće ugrađena montažna raskrsnica. Ovih dana izabran je i izvođač radova, a vrijednost nabavke iznosi 37.000 KM. Prema projektu, novi kružni tok imaće jednu saobraćajnu traku.

- Na ovoj lokaciji će najprije biti ugrađen novi asfaltni sloj jer je postojeći oštećen i pojavili su se kolotrazi, a zatim ćemo postaviti montažnu raskrsnicu - istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana