Код Делта планета отворен кружни ток вриједан 2,8 милиона КМ

Срна
Код Делта планета отворен кружни ток вриједан 2,8 милиона КМ

Бањалука - Кружни ток код новоизграђеног тржног центра "Делта планет" у Бањалуци, на укрштању источног транзита и Улице олимпијских побједника, данас је званично отворен, а ријеч је о инвестицији вриједној 2,8 милиона КМ.

Кружну раскрсницу, која има и подземни пролаз, отворили су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар саобраћаја и веза Републике Неђо Трнинбић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

Вишковић је рекао да је у рекордном времену завршен кружни ток који, не само што уљепшава амбијент, него је и пракса свуда у Европи јер су то најбољи објекти са становишта безбједности саобраћаја, а користиће и пјешацима за које су саграђени подземни пролази за безбједно кретање.

Он је рекао новинарима да је ово је пројекат који не гради само Бањалуку, већ и Српску, те истакао да је у протеклих десет и више година у путну инфраструктуру, магистралне, регионалне и ауто-путеве, уложено више од двије милијарде КМ.

Трнинић је рекао да овакви инфраструктурни пројекти побољшавају услове у саобраћају и повећавају безбједност.

Он је рекао да је оваквих пројеката било доста у протеклом периоду, а да постоје и значајни планови за будуће вријеме.

Нешић је рекао да је ријеч о веома захтјевној кружној раскрсници са потходницима, додавши да је већи дио финансијских средстава у износу око 1,7 милион КМ уложен у изградњу потходника.

"Сада имамо модерну саобраћајницу гдје ћемо побољшати проток саобраћаја и побољшати безбједност, што треба да буде један од приоритета и у будућем времену", казао је Нешић.

Градоначелник Бањалуке рекао је да је ово пета кружна раскрсница која је у протеклом периоду изграђена у граду и само је једна у низу активности коју град реализује са "Путевима" на побољшању саобраћајне инфраструкруре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана