Индепендент уврстио БиХ и Бањалуку на листу најпожељнијих туристичких дестинација за 2019.

Глас Српске
Индепендент уврстио БиХ и Бањалуку на листу најпожељнијих туристичких дестинација за 2019.

БАЊАЛУКА – Бањалука, Травник, Мостар и Сарајево препоручени су као пожељна туристичка дестинација за 2019. годину, објавио је британски Индепендент у рубрици "Индепендентова најбоља путовања", саопштено је данас из бањалучке Туристичке организације.

Издавачи, туристички агенти, туристичка предузећа и новинари у оквиру теме "Куда и шта треба радити у наредној години" и уз низ критеријума као што су "вруће дестинације, путовања које требате обавити или тренд који морате знати", бирају најинтересантније и најпожељније дестинације за путовања.

Према прогнозама "Индепендентовог" тима за путовања, БиХ би могла бити међу пожељним дестинацијама, нарочито због чињенице да ће, како наводе, Бањалука бити повезана с Великом Британијом. У препоруци за БиХ наводи се да ће ове године бити уведене авиолиније које ће Бањалуку повезивати са Белгијом, Баварском и Шведском, те да се очекује да ће се исто десити и с Лондоном.

Од градова у препоруци "Индепендента" осим Бањалуке помињу се Травник, Мостар и Сарајево, а туристима се предлаже и да посјету БиХ искомбинују с посјетом источној Хрватској.

"У посљедњих пет година Бањалука је била у врху пожељних туристичких дестинација по избору Дисцоверy канала и то захваљујући ријеци Врбас и рафтингу што нам је омогућило препознатљивост на свјетској туристичкој мапи. Међутим, препорука Инденпендента је директан позив да се посјети градско језгро које обилује културно-историјским и религијским знаменитостима који свједоче о минулим временима, необичној архитектури, гастрономској понуди и низу фестивала и манифестиација који чине Бањалуку градом догађаја. Такође, они дају упуте како стићи до нашег града што је веома значајно за туристе ал и за нас овдје",  рекла је директорица Туристичке организација града Бањалука Ирена Радојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана