“Игре без граница” 9. децембра у Бањалуци

Глас Српске
“Игре без граница” 9. децембра у Бањалуци

Спортско-забавна манифестација “Игре без граница” одржаће се у недјељу, 9. децембра, у спортској дворани “Обилићево” у Бањалуци од 12 до 16 часова.

Догађај, који организује агенција Контеент Медиа, окупиће дјецу основношколског узраста на такмичењима у узбудљивим спортским активностима који ће кроз забаву показати спортски и тимски дух.

Предвиђено је такмичење више од 300 малишана, подијељених по узрасту.

“Здравље дјеце треба да буде приоритет, а битан аспект здравља је физичка активност. 'Игре без граница' су намијењене за сву дјецу, те ће прилику да се такмиче имати и малишани који нису укључени у спортска удружења и такмичења. Предвиђено је учешће дјеце са потешкоћама у развоју из  'Центра 'Дајте нам шансу – Звјездице'“, поручују из организације “Игара без граница”.

Предвођени капитенима, малишани ће кроз неколико полигона показати брзину, спретност те склоност ка тимском раду. На овај начин послаће поруку својим вршњацима колико је важан спорт, физичка активност те генерално здрави стилови живота.

 Савремени начин живота родитељима диктира убрзан темпо, због чега имају све мање времена да проводе са дјецом. Ово ће бити прилика да се то промијени.

“Родитељи ће са трибина бодрити своје малишане, уживати у забавном програму, као и ревијалном дијелу прије самог такмичења. Догађај, који се први пут одржава у Бањалуци, је потпуно бесплатан за све посјетиоце и такмичаре. Сви учесници догађаја ће на крају присутне почастити забавном плесном кореографијом”, истичу организатори.

У 2019.  години “Игре без граница” ће обићи неколико градова у Босни и Херцеговини, а организатори се надају да ће прећи у традиционалан догађај.

Град Бањалука је овај догађај прогласио догађајем од јавног интереса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана