Игор Радојичић, градоначелник Бањалука: Модеран и развијен град привлачи туристе и инвеститоре

 Игор Радојичић, градоначелник Бањалука: Модеран и развијен град привлачи туристе и инвеститоре 08.11.2018 14:08 | Александар Стојановић

Бањалука - Бањалука је модеран, трансформисан и развијен град и представља не само највећи град Српске, него и регионални центар, рекао је градоначелник Игор Радојичић сумирајући резултате рада у протекле двије године.

На почетку свог мандата Радојичић је с актуелном Градском управом представио програм “Бањалука 2025.” у којем је постављено 88 циљева и задатака. До данас су 22 потпуно завршена, а 39 их је у различитим фазама реализације, што представља 69 одсто десетогодишњег програма.

Када је формирана Градска управа, пред новоизабране начелнике постављено је 36 пројеката из различитих области, од којих је на половини мандата већ реализовано 11, пет је при крају, а још 17 је у току реализације.

Рад градоначелника позитивно је оцијенило 71 одсто Бањалучана, док двије трећине суграђана подржава промјене које се дешавају у посљедње двије године. Ово је показало истраживање јавног мњења, спроведено поводом двогодишњице рада градске администрације. Према резултатима овог истраживања, које је јуче представио Радојичић, најбоље су оцијењене промјене у саобраћајној инфраструктури.

- Чак 21 одсто грађана сматра да је градња кружних токова најпозитивнија промјена, а високе оцјене анкетираних добила је и акција изградње игралишта у којој је изграђено њих 19, а до краја године се очекују још два - рекао је Радојичић.

Такви резултати истраживања, према ријечима градоначелника, потврда су квалитета рада и подстрек за будуће дјеловање. Радојичић је нагласио да је дугорочна визија Бањалуке као модерног, трансформисаног и развијеног града, односно регионалног центра у који се долази и туристички, али и да се инвестира.

- Градска управа је у протекле двије године урадила веома много на трансформацији града, односно реализовали смо већину планираних циљева. Наравно, реални живот сваки дан доноси нове задатке и приоритете, а настојимо да и са те стране оперативно реагујемо на оно што грађани траже од нас - закључио је он.

Одговарајући на питање да ли планира да се кандидује за други мандат, Радојичић је рекао да су досадашњи резултати позитивни и да су искуства позитивна.

- Политички коалиција дјелује хомогено, имамо врло високу подршку у Скупштини града, скупштинска већина је у овом моменту 24 од 31 одборника, према томе постоје реалне претпоставке да наставимо да радимо и послије 2020. године - нагласио је Радојичић.

Туристичко мјесто

Игор Радојичић је рекао да је Бањалука значајно поправила број гостију и ноћења и низ параметара који омогућавају статус туристичког мјеста и у формалном смислу.

Он је нагласио да се додатни посјетиоци у тај град настоје привући “блоковима догађаја”, као што су “Прољеће у Бањалуци”, те предстојећа зимска сезона која је испуњена богатим садржајима у оквиру “Зиме у Бањалуци”.

- Имамо три нове линије са бањалучког аеродрома, што је ријешило један од највећих проблема са којима се сусрећемо, а то је како да туристи дођу до Бањалуке - додао је Радојичић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица