Градња кружног тока у насељу Кочићев вијенац почиње на прољеће

Весна Поповић
Градња кружног тока у насељу Кочићев вијенац почиње на прољеће

Бањалука - Градња кружног тока на раскрсници улица Исаије Митровића и Солунске у насељу Кочићев вијенац, која је требало да почне до краја 2018, ипак ће бити пролонгирана до првих прољећњих дана идуће године, јер још није усвојен регулациони план за то подручје.

С обзиром на то да се отварањем новог Зеленог моста очекује веће саобраћајно оптерећење у овом дијелу насеља, градња ове кружне раскрснице је један од приоритета.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је рекао да тендер не може бити расписан док регулациони план за то подручје не прође скупштинску процедуру.

- На једном од наредних засједања градског парламента требало би да се нађе приједлог регулационог плана који на тој локацији предвиђа кружну раскрсницу. Почетак радова зависи од тога када ће тај докуменат проћи скупштинску процедуру. Тек након тога можемо расписивати тендер, али вјерујем да ће то бити убрзо - рекао је Сандић.

Додао је да је у буџету за овај пројекат резервисано 350.000 марака.

- Циљ је да по завршетку скупштинске процедуре одмах буде расписан тендер, након тога да изаберемо извођача радова и да са њим до краја године потпишемо уговор. Желимо да догодине, чим то дозволе временске прилике, почнемо са градњом - објаснио је Сандић и додао да ће накнадно бити дефинисан рок за реализацију овог пројекта.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Кочићев вијенац Дарко Сабљић сматра да је веома значајна градња ове кружне раскрснице, јер се наредне године очекује већа фреквенција возила у том дијелу града.

- У току је градња новог Зеленог моста на локацији старог, а који је у близини те раскрснице. Када мост буде изграђен, биће још више возила кроз Кочићев вијенац него што их је сада - казао је Сабљић.

На подручју града ове године су изграђене четири кружне раскрснице, и то двије у Алеји Светог Саве, код зграде Основног суда и Адико банке. Изграђен је по један кружни ток на Ребровцу код цркве и на укрштању источног транзита са Булеваром Десанке Максимовић. Осим тога, предузеће “Путеви РС” је објавило тендер за избор фирме која би требало да гради кружни ток код будућег тржног центра “Делта планет”. Очекује се да ово предузеће ускоро и објави тендер за изградњу кружног тока на Лаушу код ресторана “Сирано.”

Тротоар и теретана

Дарко Сабљић је рекао да је Савјет мјесне заједнице Кочићев вијенац предао Градској управи приоритетна питања која би требало да буду ријешена у идућој години у овом насељу.

- Између осталог, тражили смо да буде изграђен тротоар од улице 1.300 каплара према кругу “Космоса” да би дјеца могла безбједно ићи према школи. Међу приоритетима је и градња теретане у природи у насељу Ђуре Ђаковића - навео је Сабљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана