Гради се резервоар за 600 домаћинстава бањалучког насеља Чесма

Весна Поповић
Гради се резервоар за 600 домаћинстава бањалучког насеља Чесма

Бањалука - Рјешавање дугогодишњег проблема снабдијевања виших дијелова насеља Чесма водом коначно је почело, а јуче је започета изградња резервоара који би требало да обезбиједи воду за око 600 домаћинстава.

Ради се о инвестицији вриједној 540.000 КМ, а почетку радова је присуствовао и градоначелник Игор Радојичић.

- Налазимо се на почетку још једног великог инфраструктурног пројекта на који мјештани висинских зона Чесме дуго година чекају - казао је Радојичић.

Истакао је да је недостатак водоводне мреже на овом подручју један од приоритетних проблема.

- Рјешавање почиње изградњом великог резервоара који би требало да ријеши проблем треће и четврте висинске зоне Чесме - казао је Радојичић.

Рекао је да на том подручју има неколико стотина потенцијалних корисника.

- Циљ нам је да ове године, док то вријеме дозвољава, изградимо резервоар запремине 500 кубних метара, и да идуће године идемо на спајање и градњу мреже, тако да први потрошачи почну да добијају воду - нагласио је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић захвалио је граду што је нашао новац за овако важан пројекат.

- Након скоро 15 година почиње један од најважнијих пројеката за локално становништво. Овај резервоар, односно водоводна мрежа је пријеко потребна грађанима овог дијела Чесме - рекао је Маличевић.

Истакао је да би овај водовод тренутно требало да покрије између 500 и 600 домаћинстава и напоменуо да на овом терену свакодневно ничу нови објекти.

У току је изградња још једне водоводне мреже у дужини од 850 метара у Чесми два, а грађани очекују и да ускоро почне изградња друштвеног дома у овом насељу, путем пројекта који реализује Развојни програм Уједињених нација (УНДП). Осим овога, у МЗ Чесма ове године започети су велики инфраструктурни радови, као што је и реконструкција главне саобраћајнице која пролази кроз насеље. +++

Пут

У мјесној заједници Чесма у суботу је постављен први слој асфалта у дијелу улице Петра Великог од моста преко Врбање до цркве у овом насељу. Ради се о главној саобраћајници која иде кроз ово насеље на којој је реконструкција почела у марту ове године, али рокови су неколико пута пробијани. Према информацијама из Градске управе, ова саобраћајница би требало да буде пуштена у функцију у току ове седмице. Дужина нове саобраћајнице износи нешто више од 820 метара, а вриједност инвестиције је 750.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана