Grade rampu za Banjalučanku koja ne može iz stana

nezavisne.com
Grade rampu za Banjalučanku koja ne može iz stana

Banjaluka - Tatjana Novaković (39), koja živi u Ulici Starine Novaka 2, u naselju Obilićevo, uskoro će bez problema moći da izađe u kolicima iz svoje zgrade, jer su u petak počeli radovi na izgradnji rampe.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenje za komunalne poslove, potvrdio je za “Nezavisne” da su počeli ovu izgradnju.

“Problem je nastao prije nekoliko godina kada su izvođeni radovi na krovu zgrade i tom prilikom je sklonjena rampa. Kasnije je došlo do nesporazuma sa izvođačem, nakon toga je napravljen lift, ali ga ta žena koja je u kolicima nije mogla koristiti”, kazao je Bilčar.

Prema njegovim riječima, ovi radovi su počeli u okviru posla koje ovo odjeljenje radi po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića.

“Ima tu posla, jer se mora probijati zid i nije riječ o običnoj rampi”, kazao je Bilčar.

Nadogradnja stanova na zgradi rađena je 2011. godine i u tom periodu je uz odobrenje predstavnika etažnih vlasnika uklonjena rampa, uz obećanje da će je vratiti, ali se to ipak do danas nije desilo.

Od 2011. godine Tatjana je u elektromotornim kolicima, ali njima ne može napolje, jer su na izlazu iz stana i zgrade četiri stepenice, a zadnji put je iz kuće samostalno izašla za Vaskrs te godine, o čemu su i “Nezavisne” pisale krajem prošle godine. Napolju je bila tek nekoliko puta kada ju je iznijela ekipa Hitne pomoći.

Tatjanina majka Mlađa rekla je kako je joj je drago što je počela gradnja rampe koja će njenoj kćerki omogućiti da konačno nakon skoro osam godina izađe iz stana.

“Vjerujte mi da mislim da sanjam. Nisam mogla vjerovati kada sam se vraćala iz prodavnice i pitala radnike da li se to radi rampa, a oni mi to potvrdili”, kazala je ona.

Prema njenim riječima, iz nadležnog odjeljenja je dobila obećanje da će ova rampa biti izgrađena što prije bude moguće. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana