Граде рампу за Бањалучанку која не може из стана

nezavisne.com
Граде рампу за Бањалучанку која не може из стана

Бањалука - Татјана Новаковић (39), која живи у Улици Старине Новака 2, у насељу Обилићево, ускоро ће без проблема моћи да изађе у колицима из своје зграде, јер су у петак почели радови на изградњи рампе.

Петар Билчар, начелник Одјељење за комуналне послове, потврдио је за “Независне” да су почели ову изградњу.

“Проблем је настао прије неколико година када су извођени радови на крову зграде и том приликом је склоњена рампа. Касније је дошло до неспоразума са извођачем, након тога је направљен лифт, али га та жена која је у колицима није могла користити”, казао је Билчар.

Према његовим ријечима, ови радови су почели у оквиру посла које ово одјељење ради по налогу градоначелника Игора Радојичића.

“Има ту посла, јер се мора пробијати зид и није ријеч о обичној рампи”, казао је Билчар.

Надоградња станова на згради рађена је 2011. године и у том периоду је уз одобрење представника етажних власника уклоњена рампа, уз обећање да ће је вратити, али се то ипак до данас није десило.

Од 2011. године Татјана је у електромоторним колицима, али њима не може напоље, јер су на излазу из стана и зграде четири степенице, а задњи пут је из куће самостално изашла за Васкрс те године, о чему су и “Независне” писале крајем прошле године. Напољу је била тек неколико пута када ју је изнијела екипа Хитне помоћи.

Татјанина мајка Млађа рекла је како је јој је драго што је почела градња рампе која ће њеној кћерки омогућити да коначно након скоро осам година изађе из стана.

“Вјерујте ми да мислим да сањам. Нисам могла вјеровати када сам се враћала из продавнице и питала раднике да ли се то ради рампа, а они ми то потврдили”, казала је она.

Према њеним ријечима, из надлежног одјељења је добила обећање да ће ова рампа бити изграђена што прије буде могуће. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана