“Електрокрајина” од понедјељка најављује “нулту толеранцију” за дужнике

Срна
“Електрокрајина” од понедјељка најављује “нулту толеранцију” за дужнике

Бањалука - Из предузећа “Електрокрајина” Бањалука позвали су све купце електричне енергије на измирење свих доспјелих обавеза за утрошену струју јер ће, у супротном, већ од понедјељка, 20. маја, бити принуђени на предузимање свих законских мјера и механизама наплате.

“Од понедјељка ћемо почети са системском примјеном 'нулте толеранције' према свим дужницима. Рестриктивне мјере ће се првенствено примјењивати према купцима којима је у протеклом периоду омогућено плаћање у ратама по основу закључених репрограма и нагодби путем медијације, купцима против којих постоје извршне судске пресуде или са којима су склопљена судска и вансудска поравнања”, саопштено је из “Електрокрајине”.

Примјена мјера ће, како наводе, бити свеобухватна и досљедна, а изузетак могу представљати искључиво купци у изразито тешким социјалним условима, чији ће захтјеви бити појединачно разматрани.

“Упозоравамо да ће сви купци, који након искључења буду подносили захтјеве за поновно прикључење на мрежу, претходно морати да измире све доспјеле обавезе за електричну енергију и платити накнаду за поновно прикључење”, упозорили су из “Електрокрајине”.

Из “Електрокрајине” најављују да ће, у сарадњи са полицијом и Тужилаштвом, појачати контроле на откривању крађе електричне енергије, за шта су прописане оштре казне од новчаних, па до затворских од шест мјесеци до осам година.

Према евиденцијама ове фирме 95 одсто купаца електричне енергије уредно и редовно измирује своје обавезе, што је посебно карактеристично за пензионере, док је код пет одсто евидентно неплаћање или кашњење у плаћању у дужем временском периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана