Еко топлане наставиле ремонт санације мреже и набавку енергента

Срна
Еко топлане наставиле ремонт санације мреже и набавку енергента

Бањалука - Бањалучко предузеће "Еко топлане" наставило је након завршетка сезоне гријања редован ремонт, санацију и реконструкцију дијела дистрибутивне мреже, те набавку енергента.

Након ванредног прекида ремонта производних постројења и санације дистрибутивне мреже због поновног покретања система за испоруку енергије усљед ниских температура у априлу и мају, "Еко топлане" су поново отпочеле ремонт, санацију и реконструкцију мреже.

"За ову намјену биће издвојено више од милион КМ из властитих средстава. Осим улагања у редован ремонт производних постројења, планирана су и улагања у реконструкцију и санацију топлиФикационе мреже", саопштено је из „Еко топлана“.

До почетка наредне сезоне гријања биће реконструисани приоритетни дијелови вреловодних и топловодних траса.

"Поједине трасе биће саниране, док ће поједини дијелови бити у потпуности замијењени. Улагања ће бити усмјерена и у грађевинску и машинску реконструкцију вреловодних шахтова. План инвестиција, између осталог, подразумијева и аутоматизацију и реконструкцију дијела топлотних подстаница која обухвата замјену електро ормара, дотрајалих арматура и постављање мјерних уређаја", истакли су у "Еко топланама".

Ово предузеће је у оквиру припрема за наредну сезону гријања већ крајем прошле сезоне почело набављати биомасу, а до сада је обезбијеђено више од 20 одсто потребног енергента.

"Еко топлане" су ове године сезону гријања продужиле у два наврата због ниских температура.

Сезона је продужена од 15. до 22. априла, те од 13. до 18. маја због чега је прекинут започети ремонт и припреме за санацију и реконструкцију дистрибутивне мреже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана