Догодине смјештај за 170 малишана у Лазареву

Александар Стојановић
Догодине смјештај за 170 малишана у Лазареву

Бањалука - Додатних 170 мјеста за малишане и знатно краће листе чекања биће обезбијеђено доградњом вртића “Колибри” која је почела јуче у насељу Лазареву.

Градоначелник Игор Радојичић прецизирао је да ће ове године бити изведена прва фаза радова, за коју је из градског буџета обезбијеђено 550.000 КМ.

- За овај новац биће изведени грађевински радови, а у другој фази, догодине, објекат ће бити потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију - казао је Радојичић и додао да је процијењена вриједност друге фазе радова око милион КМ.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, казала је да тренутно имају више од 300 захтјева за пријем малишана у вртић “Колибри”.

- Пресрећни смо што се покреће доградња новог дијела овог вртића јер у њему би било смјештено девет група малишана, односно око 170 малишана, што је велика ствар за овај дио града - навела је Куртиновићева.

Према пројекту, планирани објекат новог вртића у Лазареву биће површине око 1.150 квадратних метара, а доградњом ће бити омогућен смјештај за осам група дјеце, и то по четири вртићке и јасличке групе.

У настојању да се обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, током прошле године отворени су нови вртићи у Росуљама и Обилићеву, а недавно је проширен и стављен у функцију вртић “Бубамара” у Обилићеву. За ову годину, у плану је и реконструкција вртића “Јежева кућица”, те отварање мањег вртића на Старчевици.

- Када се узме у обзир оно што смо до сада урадили на изградњи нових вртића у граду, наш план је да до краја овог мандата обезбиједимо до 400 нових мјеста у вртићима - рекао је Радојичић.

На основу проведене јавне набавке, посао доградње овог вртића повјерен је предузећу “Универзал БС”.

 Центар за предшколско васпитање

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић раније је за “Глас Српске” изјавила да је недостатак вртићких капацитета велики проблем у граду, али да се он постепено рјешава.

- Тренутно у граду имамо око 2.000 дјеце на листи чекања, а надамо се да ћемо и за њих у наредним годинама обезбиједити смјештај - додала је Куртиновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана