Добро расположење и пјесма ученика Грађевинске школе у инат кишним облацима

Александар Стојановић
Добро расположење и пјесма ученика Грађевинске школе у инат кишним облацима

Бањалука - Ни тмурно небо, ни пријетеће капи кише нису спријечили матуранте Грађевинске школе да засијају у пуном сјају, а добрим расположењем, пјесмом и плесом разбили су сивило и уз осмијехе испратили средњошколске дане.

У друштву пријатеља и родбине, окупљање ученика почело је на Тргу Крајине. Под кишобранима могли су се видјети блицеви фотоапарата бројних фотографа који су “хватали” савршене тренутке, а незаобилазни су били и трубачи који су загријали атмосферу. Након окупљања и фотографисања матуранти су под кишобранима продефиловали кроз главну улицу до хотела “Босна”, гдје су наставили прославу до касно у ноћ.

Сви ученици су сагласни да је иза њих најљепши период живота и најузбудљивији дио младости и да у свијет одраслих улазе са много пријатеља, знања и искуства које су стекли у средњој школи.

Матуранткиња архитектонског смјера Тамара Батос рекла је да ће након средње школе студирати архитектуру на Универзитету у Бањалуци.

- Тужна сам што завршавам средњу школу, јер су дивне успомене иза мене, али срећна сам што сам направила тај велики корак и што ћу наставити школовање - рекла је Батосова.

Ученик Петар Стојаковић, који је завршио смјер за армирача, рекао је да из школских клупа носи само најљепше успомене.

- Памтићу све лијепе тренутке са својим другарима из разреда, али и из читаве школе. Путовања, излете, прве изласке и све оно што прати те средњошколске дане. Средња школа ће ми дефинитивно остати у најљепшем сјећању - рекао је Стојаковић.

Матурске вечери су велики догађај и за родбину, а посебно су поносни баке и дједови.

Никола, дјед једног матуранта, рекао је да је поносан што је његов унук успјешно завршио средњу школу.

- Мој унук Ђорђе је, како смо ми то говорили, положио испит зрелости. Сада се надам да ће наставити школовање и завршити факултет - рекао је Никола.

И родитељи су били поносни и озарени док су гледали своју дјецу како корачају у свијет одраслих. Тата једне од ученица, који није желио да се представи, није могао сакрити сузе радоснице.

- Најсрећнији сам када видим своју ћерку овако срећну и насмијану, заиста сам поносан - кратко је прокоментарисао овај узбуђени отац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана