Ђаци у Основној школи “Доситеј Обрадовић” на јесен добијају боље услове

Милош Васиљевић
Ђаци у Основној школи “Доситеј Обрадовић” на јесен добијају боље услове

Бањалука - Ђаци Основне школе “Доситеј Обрадовић” од јесени ће имати боље услове за рад, јер ће учионице бити “утопљене”, фискултурна сала обновљена, а добиће и савремену ЛЕД расвјету, док ће мокри чворови бити санирани.

Директор школе Драган Ковачевић је казао да напредује обнова фасаде, а радове финансира УНДП.

- Ови радови су потребни да би учионице до нове школске године биле топлије. Раније смо урадили дио, а сада се наставља обнова фасаде на предњој страни школе - казао је Ковачевић и додао да ће почети постављење ЛЕД расвјете у ходницима и учионицама да би се и на тај начин уштедјело. Према његовим ријечима, санација мокрих чворова ће коштати 30.000 КМ, а новац је обезбијеђен ребалансом буџета града.

- Мокри чворови су, што се тиче хигијене, и сада у солидном стању. Међутим, испод плочица и у зиду су дотрајале оловне цијеви почеле да пуштају воду на све стране, тако да је неопходно то замијенити, да не би вода пробила директно до камене фасаде и на доње спратове - казао је Ковачевић.

Он је додао да се чека да новац буде уплаћен на рачун школе, да радови могу почети, те да је неопходно замијенити плочице и санитарије.

- Новац ћемо добити, према ријечима градоначелника Игора Радојичића, најкасније за пет дана, након тога се иде у законску процедуру. Послије расписивања тендера слиједе радови, гдје морамо изабрати најбољег извођача - казао је Ковачевић.

Истакао је да се све ради да би наредну школску годину дочекали у новом руху и ђацима омогућили да лакше стичу знања. Ковачевић је казао да наставу у овој школи похађа 540 ученика, те да ће наредне школске године бити уписана четири одјељења првачића, што је једно одјељење више у односу на претходну годину.

Велика уштеда

Драган Ковачевић је истакао да је од непроцјењивог значаја нова фасада, чије је постављање у завршној фази, истакавши да ће учионице бити много топлије, а и љепше.

- Направљен је “демит” од стиропора, стављена је мрежица, па два слоја љепила, па ће школа бити са потпуно новом фасадом енергетски ефикасна - казао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана