Đaci na Starčevici dobijaju osam novih učionica

Vesna Popović
Đaci na Starčevici dobijaju osam novih učionica

Banjaluka - Problem nedostatka prostora u Osnovnoj školi “Branko Radičević” na Starčevici uskoro bi trebalo da bude riješen jer je grad izdao građevinsku dozvolu, a resorno ministarstvo objavilo tender za izbor firme koja će biti zadužena za dogradnju ove obrazovne ustanove.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević rekao je da će pristigle ponude potencijalnih izvođača radova biti otvorene 27. juna, nakon čega slijedi žalbeni rok.

- Ako ne bude žalbi, imamo sve uslove za otpočinjanje radova i molimo boga da ih ne bude. U slučaju da neko uloži žalbu, procedura se može otegnuti - kazao je Malešević.

Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo što je izdavanjem građevinske dozvole počelo rješavanje decenijskog problema s kojim se suočavaju mještani najvećeg gradskog naselja. Naglasio je da je aktuelna gradska administracija na početku mandata kao jedan od prioriteta postavila rješavanje problema ove škole.

- Sve aktivnosti, koje traju već godinu i po, ovih dana su rezultirale izdavanjem građevinske dozvole i nadam se skorom izboru izvođača radova. U proteklom periodu grad je, u saradnji sa Vladom RS, učinio sve da bude riješen problem nedostatka prostora za djecu našeg najmnogoljudnijeg naselja. Svjesni smo da ne možemo i ne smijemo dozvoliti da se nastava zbog ograničenog prostora odvija u tri smjene, što je nedopustivo - rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević kazao je da je građevinska dozvola za dogradnju objekta OŠ “Branko Radičević” izdata 11. juna i da predviđa proširenje sa osam novih učionica.

- Dobićemo oko hiljadu kvadrata dodatnog prostora u školi - naglasio je Stanarević i dodao da je ovo odjeljenje izdalo građevinsku dozvolu za samo pet dana.

Prema projektu dogradnje koji je grad uradio, procijenjeno je da je za proširenje škole potrebno oko milion KM.

Škola ima 1.750 đaka

Direktorica škole “Branko Radičević” Darija Mićić rekla je da škola ima 1.750 đaka, te da će iduće školske godine dobiti 220 prvačića koji će biti raspoređeni u osam odjeljenja.

- Nadam se da će tender uskoro biti sproveden i da će građevinski radovi što prije početi. Nadam se da ćemo tom dogradnjom izbjeći treću smjenu koja počinje u 15.10 časova, a u koju idu učenici drugih, trećih, četvrtih i petih razreda - kazala je Mićićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana