Ђаци на Старчевици добијају осам нових учионица

Весна Поповић
Ђаци на Старчевици добијају осам нових учионица

Бањалука - Проблем недостатка простора у Основној школи “Бранко Радичевић” на Старчевици ускоро би требало да буде ријешен јер је град издао грађевинску дозволу, а ресорно министарство објавило тендер за избор фирме која ће бити задужена за доградњу ове образовне установе.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић рекао је да ће пристигле понуде потенцијалних извођача радова бити отворене 27. јуна, након чега слиједи жалбени рок.

- Ако не буде жалби, имамо све услове за отпочињање радова и молимо бога да их не буде. У случају да неко уложи жалбу, процедура се може отегнути - казао је Малешевић.

Градоначелник Игор Радојичић изразио је задовољство што је издавањем грађевинске дозволе почело рјешавање деценијског проблема с којим се суочавају мјештани највећег градског насеља. Нагласио је да је актуелна градска администрација на почетку мандата као један од приоритета поставила рјешавање проблема ове школе.

- Све активности, које трају већ годину и по, ових дана су резултирале издавањем грађевинске дозволе и надам се скором избору извођача радова. У протеклом периоду град је, у сарадњи са Владом РС, учинио све да буде ријешен проблем недостатка простора за дјецу нашег најмногољуднијег насеља. Свјесни смо да не можемо и не смијемо дозволити да се настава због ограниченог простора одвија у три смјене, што је недопустиво - рекао је Радојичић.

Начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић казао је да је грађевинска дозвола за доградњу објекта ОШ “Бранко Радичевић” издата 11. јуна и да предвиђа проширење са осам нових учионица.

- Добићемо око хиљаду квадрата додатног простора у школи - нагласио је Станаревић и додао да је ово одјељење издало грађевинску дозволу за само пет дана.

Према пројекту доградње који је град урадио, процијењено је да је за проширење школе потребно око милион КМ.

Школа има 1.750 ђака

Директорица школе “Бранко Радичевић” Дарија Мићић рекла је да школа има 1.750 ђака, те да ће идуће школске године добити 220 првачића који ће бити распоређени у осам одјељења.

- Надам се да ће тендер ускоро бити спроведен и да ће грађевински радови што прије почети. Надам се да ћемо том доградњом избјећи трећу смјену која почиње у 15.10 часова, а у коју иду ученици других, трећих, четвртих и петих разреда - казала је Мићићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана