Đaci Gimnazije, Muzičke škole i Srednjoškolskog centra “Ljubiša Mladenović” uz pjesmu i ples uplovili u novo životno poglavlje

Aleksandar Stojanović
Đaci Gimnazije, Muzičke škole i Srednjoškolskog centra “Ljubiša Mladenović” uz pjesmu i ples uplovili u novo životno poglavlje

Banjaluka - Dobro raspoloženje, raznobojne haljine i skupocjena odijela, ali i osmijesi maturanata Gimnazije, Muzičke škole “Vlado Milošević” i Srednjoškolskog centra “Ljubiša Mladenović” obojili su centar grada proteklog vikenda.

Ispraćeni suzama radosnicama roditelja i rodbine i uz zvuke trube, maturanti su napravili prvi korak u svijet odraslih, a prema njihovim riječima, na tom putu ih čeka mnogo novih iskustava.

Predivno subotnje veče upotpunili su učenici Gimnazije i Muzičke škole “Vlado Milošević”, koji su se okupili u parku “Petar Kočić” i dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, a slavlje su nastavili u Kulturnom centru Banski dvor.

Maturant izvođačkog smjera Muzičke škole “Vlado Milošević” Đorđe Kuzmanović prisjetio se divnih momenata sa školskim drugarima i profesorima.

- Najviše ću pamtiti putovanja i koncerte koje smo pripremali zajedno sa našim profesorima, a koje smo izvodili u mnogim gradovima - rekao je Kuzmanović i dodao da planira da upiše Akademiju muzičkih umetnosti u Beogradu.

I Jelena Jekić, koja je završila društveno-jezički smjer u Gimnaziji, kaže da iz školskih klupa nosi samo najljepše uspomene.

- U srednjoj školi sam stekla veliki broj prijatelja za čitav život i to je ono najvrednije što nosim iz škole. Čitav život učimo, ali prijatelje stičemo samo jednom - istakla je Jekićeva i dodala da će školovanje nastaviti u Republici Srpskoj, na banjalučkom Prirodno-matematičkom fakultetu.

Učenici SC “Ljubiša Mladenović” okupili su se u petak uveče u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, a na svakom koraku mogle su se vidjeti svečane haljine i odijela, blicevi fotoaparata i mladalački duh.

Učenica ove škole Lana Kondić, koja je završila za medicinskog tehničara, istakla je da će školske dane pamtiti čitav život i da je stekla veliki broj prijatelja.

- Pored znanja iz oblasti za koju sam se školovala, najviše ću pamtiti zajedničke izlete i ekskurzije, druženja, ali i one male nestašluke koji su neizbježni u srednjoj školi. U ovom trenutku osjećam i sreću što sam zatvorila bitnu stranicu svog života, ali pomalo i tugu, jer se sve završilo - rekla je Kondićeva.

Roditelji

Maturske večeri su, pored učenika, posebne večeri i za roditelje. Majka jedne od učenica Biljana Zgonjanin kaže da su mature jedan od trenutaka kada su roditelji najponosniji.

- Na ovom putu bilo je mnogo lijepih trenutaka i zaista smo srećni što vidimo našu kćerku da je na tom putu istrajala - dodala je majka Biljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana