Ђаци Гимназије, Музичке школе и Средњошколског центра “Љубиша Младеновић” уз пјесму и плес упловили у ново животно поглавље

Александар Стојановић
Ђаци Гимназије, Музичке школе и Средњошколског центра “Љубиша Младеновић” уз пјесму и плес упловили у ново животно поглавље

Бањалука - Добро расположење, разнобојне хаљине и скупоцјена одијела, али и осмијеси матураната Гимназије, Музичке школе “Владо Милошевић” и Средњошколског центра “Љубиша Младеновић” обојили су центар града протеклог викенда.

Испраћени сузама радосницама родитеља и родбине и уз звуке трубе, матуранти су направили први корак у свијет одраслих, а према њиховим ријечима, на том путу их чека много нових искустава.

Предивно суботње вече употпунили су ученици Гимназије и Музичке школе “Владо Милошевић”, који су се окупили у парку “Петар Кочић” и дворишту Храма Христа Спаситеља, а славље су наставили у Културном центру Бански двор.

Матурант извођачког смјера Музичке школе “Владо Милошевић” Ђорђе Кузмановић присјетио се дивних момената са школским другарима и професорима.

- Највише ћу памтити путовања и концерте које смо припремали заједно са нашим професорима, а које смо изводили у многим градовима - рекао је Кузмановић и додао да планира да упише Академију музичких уметности у Београду.

И Јелена Јекић, која је завршила друштвено-језички смјер у Гимназији, каже да из школских клупа носи само најљепше успомене.

- У средњој школи сам стекла велики број пријатеља за читав живот и то је оно највредније што носим из школе. Читав живот учимо, али пријатеље стичемо само једном - истакла је Јекићева и додала да ће школовање наставити у Републици Српској, на бањалучком Природно-математичком факултету.

Ученици СЦ “Љубиша Младеновић” окупили су се у петак увече у дворишту Храма Христа Спаситеља, а на сваком кораку могле су се видјети свечане хаљине и одијела, блицеви фотоапарата и младалачки дух.

Ученица ове школе Лана Кондић, која је завршила за медицинског техничара, истакла је да ће школске дане памтити читав живот и да је стекла велики број пријатеља.

- Поред знања из области за коју сам се школовала, највише ћу памтити заједничке излете и екскурзије, дружења, али и оне мале несташлуке који су неизбјежни у средњој школи. У овом тренутку осјећам и срећу што сам затворила битну страницу свог живота, али помало и тугу, јер се све завршило - рекла је Кондићева.

Родитељи

Матурске вечери су, поред ученика, посебне вечери и за родитеље. Мајка једне од ученица Биљана Згоњанин каже да су матуре један од тренутака када су родитељи најпоноснији.

- На овом путу било је много лијепих тренутака и заиста смо срећни што видимо нашу кћерку да је на том путу истрајала - додала је мајка Биљана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана