Данилова “Симпатија” разгалила срца

Дејана Братић
Данилова “Симпатија” разгалила срца

Бањалука - Ученик шестог разреда Основне школе “Борисав Станковић” Данило Милосављевић освојио је гран при на Интернационалном музичком фестивалу “Та се песма љубав зове” у Кикинди, а његово емотивно извођење пјесме “Симпатија” разгалило је срца публике и жирија.

Фестивал, који је протекле седмице окупио 19 солиста из бивших југословенских република, показао је сву раскош младих талената, а Данило каже да се није надао побједи.

- Најбитније је било дружење и упознавање нових другара, а пресрећан сам и одушевљен успјехом који сам постигао. Поносан сам што сам гран при донио у своју Бањалуку - рекао је овај млади пјевач, коме је ово други гран при. 

Осим анђеоског гласа, на фестивалу су до изражаја дошли и труд и машта композитора, текстописаца и аранжера, а програм је водио Миња Субота. Музику и аранжман за побједничку пјесму урадио је композитор и продуцент из Београда Немања Михајловић, а текст је написао писац и популарни стваралац за најмлађе Тоде Николетић. На успјех младог пјевача, који је на јединствен начин изнио пјесму “Симпатија”, поносна је цијела Бањалука, посебно његови родитељи, професори и школски другови.

- Таквом успјеху се нисмо надали. Фестивал је био диван, а  конкуренција изузетно јака. Поносни смо на Данила - рекла је Данилова мајка Теа Милосављевић.

Додала је да се њен син активно бави пјевањем двије године.

- Данило похађа Малу пјевачку академију, а његов први наступ био је на Ђурђевданском фестивалу - казала је мајка.

Да све буде на највишем нивоу побринуо се Данилов професор Марко Цвијић, који је поносан на свог ученика.

- Очекивао сам да ће Марко бити међу првих пет, али нисам баш очекивао гран при. Данило је веома талентован и задовољство је радити са њим - каже  професор Цвијић.

Срећу због Даниловог успјеха не крију ни у школи “Борисав Станковић”, чији је овај млади и већ успјешни пјевач ученик.

- Сваки успјех који ученици остваре у ваннаставним активностима нас посебно радује. Подржавамо сву дјецу која се такмиче на спортским, културним и другим манифестацијама. Данило је члан нашег хора и веома је активан и вриједан - рекао је директор школе Раде Крецељ.

Овог младог пјевача очекује ускоро такмичење на фестивалу “Чаробна фрула” у Загребу, гдје ће представити свој град.

Награде

Данило Милосављевић је у кратком периоду освојио много значајних награда. Окитио се првим мјестом прошле године на фестивалу “Чаробна фрула” у Загребу, затим у Пожеги првим мјестом и гран пријем у Суботици.

- Мислим да му је гран при који је освојио у Кикинди једна од најдражих награда - рекла је Данилова мајка Теа Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана