ДНС мјерка фотељу у Центру за социјални рад

Весна Поповић
ДНС мјерка фотељу у Центру за социјални рад

Бањалука - ДНС ће на идућем засједњу Скупштине града у својим редовима имати четири одборника чиме ће постати друга партија по заступљености и, како сазнајемо, не планирају да се зауставе на том броју, а заинтересовани су и за руководеће мјесто у Центру за социјални рад.

Ново повећање броја одборника ове партије са два на четири постало је могуће након што је у четвртак Народна странка приступила ДНС-у и ове странке убудуће ће дјеловати као једна. Обје партије имају по два одборника. Донедавни одборници Народне странке Предраг Вулин и Љубо Нинковић потврдили су да ће бити дио ДНС-а. 

- Очекујемо да ћемо имати могућност да спроведемо вољу грађана који желе боље услове живота кроз дјеловање у владајућој коалицији - рекао је Вулин.

Како незванично сазнајемо ДНС преговара са још једним одборником како би у клубу имали пет чланова, а желе да њихов кадар буде директор Центра за социјални рад.

- О томе ћемо разговарати са коалиционим партнерима и сада је тешко рећи шта ће бити договорено - рекао је извор у ДНС-у и додао да се у најмању руку надају да ће у тој установи добити мјесто помоћника директора.

Прије ових промјена у ДНС су само чинили Драган Талић и Боран Босанчић који је рекао да је циљ ове партије да утичу на рјешавање проблема грађана.

- Они нису за нас гласали да бисмо ми распоређивали одређене позиције, већ да рјешавамо њихове проблеме, што ће нам ојачани редови и омогућити - казао је Босанчић и додао да би до наредне сједнице требало конституисати Клуб.

Додао је да ДНС цијени коректан однос који је ова партија до сада имала са градоначелником и предсједником ГО СНСД-а Игором Радојичићем.

- Био је коректан када је ДНС лани остао са једним одборником и то уважавамо.  Без обзира што ћемо имати више одборника није нам циљ да долази до размимоилажења већ да сарадња и даље буде успјешна - рекао је Босанчић.

Радојичић је рекао да ове промјене не ремете било шта.

- Од почетка мандата више од трећине одборника је промијенило страну и ако би се свака прекомпозиција одржавала на коалициони споразум ми бисмо сваких мјесец дана разговарали о измјенама. Карте су подијељене и поштујем споразум онакав какав је договорен. Када је ДНС  пао на једног одборника задржали су обје начелничке позиције и ако добију четири одборника не би требало да се јављају са додатним захтјевима  - прецизирао је Радојичић.

Када је у питању Центар за социјални рад Радојичић је рекао да је конкурс завршен.

-  Конкурсна комисија је као најбољег кандидата предложила Ирену Јолџић и приједлог за њено именовање иде на Скупштину града - казао је Радојичић. 

Стари распоред

СНСД - 12

СП-3

Слобода -3

ДНС - 2

НДП - 2

Полиграф -2

Уједињена Српска - 2

Народни одборници - 2

СДС - 1

ПДП - 1

Независни одборник -1

Нови распоред

СНСД - 12

ДНС - 4

СП-3

Слобода -3

Полиграф -2

Уједињена Српска - 2

НДП - 2

СДС - 1

ПДП - 1

Независни одборник -1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана