Чланови Поинта плесом изборили пласман на Европско првенство

Весна Поповић
Чланови Поинта плесом изборили пласман на Европско првенство

Бањалука - Дугогодишњи труд и рад чланова плесног студија "Поинт" резултирао је одличним успјехом на недавно одржаном такмичењу "InterDanceFest" у Сарајеву и пласманом пет плесача директно на Европско првенство у Италију.

Тренер и кореограф у "Поинту" Сњежана Лазић рекла је да би овај клуб на европском првенству у шоу-денсу, које ће бити одржано у Ђенови од 24. до 27. маја, требало да се представи са четири плесне тачке, од чега су три соло наступа.

- Планирано је да Лана Павловић, у категорији дјеце, изведе плесну тачку под називом "Sorrow is not my name", да Анђела Павловић, у категорији јуниора, у плесној тачки буде лик Урсуле из "Мале сирене", а да Кристина Братић, у категорији одраслих, у тачки "Зов из дубине" буде сирена која мами морепловце у пропаст - рекла је Лазићева. 

Поред соло тачки, овај плесни студио, у категорији одраслих, планира и наступ пара - Драгане Кустурић и Кристине Братић у тачки "Изабери живот".

- За одлазак на Европско првенство потребна су велика новчана средства која клуб и чланови не могу обезбиједити сами јер смо сносили трошкове за сва претходна такмичења - рекла је Лазићева и апеловала на оне који су у могућности да им финансијски помогну.

Плесни студио "Поинт" основан је у мају 2011. године, а већ има завидне резултате.

- Наши чланови окитили су се са 87 златних, 48 сребрних и 25 бронзаних медаља, које су освојене на престижним домаћим и међународним такмичењима - истакла је Лазићева.

Додала је да су, као креативни тим и са више од 100 плесача, организовали и пред многобројном публиком одиграли седам самосталних, кореографски различитих, цјеловечерњих, плесних концерата у Културном центру "Бански двор".

- Наш циљ је да изградимо квалитетне играче, уједно  као индивидуе и као тимске плесаче, а који  су  дисциплиновани, посвећени заједници и који испуњавају своје обавезе - навела је Лазићева. 

"Поинт" тренутно има 130 чланова, од четири до 36 година старости, а тренинге воде искусни кореографи и тренери, који су дугогодишњи државни прваци у плесу. Овај плесни судио пуноправни је члан Савеза модерних плесова БиХ и Градског плесног савеза.

Наступи

Чланови плесног студија "Поинт" у протеклих седам година наступали су на бројним манифестацијама, између осталог, на републичким школским такмичењима у спортској гимнастици и у рукомету.

- Својим учешћем уљепшали смо сусрете дјечјег драмског стваралаштва, а наступили смо и на меморијалној академији "Били су само дјеца", манифестацији "Дани Петра Кочића", музичком фестивалу "Мали композитор", те на свечаним академијама поводом обиљежавања сто година Првог балканског рата и Дана Републике Српске - навели су у "Поинту" и додали да су наступали и приликом обиљежавања 70 година "Електрокрајине", Дана града Бањалука и на другим манифестацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана