Боље везе са улагачима кроз базу података

Ивана Кардум
Боље везе са улагачима кроз базу података

Бањалука - Ради што бржег и бољег приступа потенцијалних инвеститора пословним локацијама и објектима (греенфиелд и броњнфиелд локације) Градска управа расписала је јавни позив за достављање информација о таквим мјестима и уврштавања у базу података.

Бесплатно уписивање у евиденцију омогућиће лакше успостављања  веза између потенцијалних улагача и власника постојећих парцела и објеката. Овом одлуком власницима се пружа прилика за додатну промоцију земљишта која се желе ставити на располагање заинтересованим инвеститорима.

- На  овај начин жељели смо да допунимо постојећу базу података којом располаже наше одјељење и омогући директна веза између инвеститора и власника парцела или објекта - рекао је начелник Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање Раденко Лакетић.

Према његовим ријечима, једно од кључних стратешких опредјељења градске администрације је креирање добре пословне климе, те унапређење квалитета услуга и информација које су неопходне за континуирани развој и раст привреде.

- Домаћи и страни инвеститори су заинтересовани за куповину, односно изнајмљивање изграђеног и неизграђеног грађевинског земљишта, као и легално изграђених објеката пословне, производне и индустријске намјене, а управо ова база података даће  могућност да на једном мјесту имају информације које ће олакшати посао - истакао је Лакетић.

Посебно се наглашава да се кроз овај пројекат ствара претпоставка за реализацију већег броја инвестиција, те посредно, већи степен запошљавања локалног становништва и подизање животног стандарда.

- Јавни позив је отворен до краја ове године, а ово је још једна прилика да позовемо све власнике некретнина да доставе информације како би их уврстили у базу података - додао је Лакетић.

Контакт

Град ће путем Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање у најбољем интересу за власника, пријављено земљиште  и објекте, обрадити и промовисати.

- Преко наше базе података биће објављене понуде за продају или давања у закуп земљишта или некретнине заинтересованим улагачима  те омогућен контакт са власником - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана